Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferraty Bernských Alp

Termín: 03.07.2017 - 09.07.2017, 7 dní
Cena od: 10 300 Kč

Foto: CK Kudrna

Nebeské cesty ve stínu Eigeru a Jungfrau

Bernské Alpy v samotném srdci Švýcarska nabízejí vše, po čem srdce dobrodruha touží. Od rodinných výletů, přes drsné cyklotúry až po námi hledané dobrodružství ve vertikále. Za všech okolností to jsou nezapomenutelné zážitky lemované úžasnými scenériemi třítisícových velikánů. Milovníci zajištěných cest tu jásají nad množstvím opečovávaných a originálně vystavěných kletrštajgů, plných vzdušných pasáží, lanových mostků a fantastických výhledů. Během zájezdu navštívíme nejdůležitější a nejkrásnější místa Bernských Alp, která si prohlédneme téměř z ptačí perspektivy. Každý den nás čeká zajímavá ferrata v impozantním prostředí centrální části Bernských Alp, kdo si však bude chtít od lezení odpočinout, má na výběr desítky variant výletů. Základním předpokladem pro absolvování všech túr je absolutní odolnost vůči závratím. Středobodem našeho pobytu bude příjemný kemp Au Lac na břehu blankytně modrého jezera Brienzersee v těsné blízkosti Interlakenu. V ceně zájezdu je kudrnovská polopenze.

Program zájezdu

1. V pondělí v 15:00 odjedeme z Brna do Prahy, Plzně a dále přes Německo do Švýcarska.

2. Kousek za průsmykem SUSTENPASS (2.224 m) vyrazíme za první ferratovou zkušeností. Čeká nás zajištěná cesta Tierbergli-Klettersteig (obtížnost C/D), která nás dovede až k chatě Tierberglihütte (2.795 m). Krásná panoramata s výhledem na okolní ledovce nás budou provázet na každém kroku (↔ cca 6 hod., ↔ 7 km, ↕ 740 m).

3. Nenecháme si ujít pohled zblízka na tři nejimpozantnější velikány Bernských Alp – Eiger, Mönch a Jungfrau. Vyjedeme zubačkou z GRINDELWALDU (943 m) do stanice Alpiglen a po stezce vedoucí po úbočí známé severní stěny Eigeru vyjdeme až k nástupu na ferratu Rotstock-Klettersteig (B/C). Při každém kroku se můžeme kochat atmosférou horolezcům známé hory Eiger a úžasnými výhledy na MönchJungfrauMännlichen a další horské macky. Poté sestoupíme na Kleine Scheidegg (2.061 m) a zpět do stanice Alpiglen (↔ cca 7 hod., ↔ 16 km, ↕ 1100 m). Fakultativně možnost vyjet z Kleine Scheidegg až do sedla Jungfraujoch (3.454 m), s nejvýše položeným nádražím Evropy (jízdné 124 CHF).

4. Vyjedeme lanovkou ze stanice STECHELBERG do GIMMELWALD (1.363 m). Čeká nás zde jeden z nejvzdušnějších zážitků – zajištěná cesta Mürren-Gimmelwald (C). Technicky nepříliš náročná ferrata je fantastická svou neuvěřitelnou expozicí – z téměř kilometrové výšky jde hlava kolem, podíváme se rovněž na odrazový můstek basejumperů a svou odolnost vůči závrati vyzkoušíme na četných lanových mostech (↔ cca 5 hod., ↔ 9 km, ↕ 400 m).

5. Předchozí nabité zkušenosti prověří hodnotný ferratový „kousek“ v KANDERSTEGU. Přímo u lanovky na Allmenalp (1.725 m) začíná stejnojmenná zajištěná cesta (D), vedená po skále těsně vedle vodopádu. Čekají na nás rovněž lahůdky v podobě lanových mostků, točitého žebříku a dokonce lanovky (kdo se necítí, může ji obejít). Z Allmenalp sejdeme pohodovou procházkou zpět do Kanderstegu (↔ cca 7 hod., ↔ 12 km, ↕ 670 m).

6.–7. Závěr zájezdu bude patřit ferratě Gantrisch Klettersteig (C/D) nedaleko města THUN. Poctivé lezení k vrcholu Gantrisch (2.176 m) bude korunováno parádními rozhledy po Bernských Alpách (↔ cca 6 hod., ↔ 7 km, ↕ 600 m). Seběhneme zpět k autobusu, večer odjezd zpět domů, příjezd na území ČR v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 4x ubytování v kempu, polopenzi, průvodce, zpáteční jízdenku na zubačku Grindelwald-Alpiglen, jízdenku na lanovku Stechelberg-Gimmelwald, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x Chimpanzee pišingr.

Cena nezahrnuje

Fakultativní využití vlaků a lanovek, jimiž lze některé túry zkrátit.

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol