Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ennstalské Alpy – ferraty

Termín: 15.09.2017 - 17.09.2017, 3 dny
Cena od: 3 000 Kč

Foto: Jakub Cejpek, CK Kudrna

Prodloužený ferratistický víkend

Neprávem opomíjený kout dravých řek a vysokých vápencových štítů nacházející se přímo ve středu Rakouska, tedy nedaleko od nás. Místní outdooroví aktivisté se snaží ráj raftařů a lyžařů obohatit také o nové ferratistické aktivity. Neváhejte vyzkoušet nově vybudované zajištěné cesty ve stěnách Hochswabu, nad smaragdovým jezerem u hornického Eisenerz či přímo nad sjezdovkami Hochkaru. Základní program zvládne každý průměrný feratista, nicméně Kaiser Franz-Josef prověří i fanšmekry. Díky rychlé dopravě malými mikrobusy můžeme stihnout i doprovodný program, prohlídku rudných dolů či soutěsku Wasserlochschenke. Ubytujeme se ve čtyřmístných chatkách v kempu s možností koupání v přírodním koupališti s vodotryskem (v ceně ubytování) a vytříbené rakouské polopenze za příplatek. Kdo dá přednost soukromí vlastního stanu, může využít i této varianty se slevou (300 Kč/os.). Krom vlastní dopravy nabízíme i možnost společné dopravy mikrobusem za příplatek.

Program zájezdu

1. Z Brna se zájemci vyrazíme v pátek ráno z Brna, s ostatními se setkáme přímo u sjezdovek na Hochkaru a hned vyrazíme na zážitkovou ferratu Heli-Kraft s několika lanovými mostky (C) (↔ 1 hod., ↕ převýšení ferraty 70 m, celkové převýšení 160 m). V podvečer se zájemci stihneme ještě i pěší prohlídku soutěsky Wasserlochschenke.

2. V sobotu nás čeká výstup na vrchol jako v Dolomitech – delší nástup bude odměněn krásnou hřebenovkou Eisenerzer ktsg. (C/D) s dech beroucími výhledy během lezení i od vrcholového kříže (↔ 2 hod., ↕ převýšení ferraty 320 m, celkové převýšení 1.065 m). Fajnšmekři si mohou zvolit náročnější variantu, ferratu Kaiser-Franz-Josef (D) s vyhlídkovými lanovými mostky na vrcholu. Nejtěžší dolní úsek lze vynechat. (↔ 4 hod., ↕ převýšení ferraty 860 m, celkové převýšení 900 m).

3. Přejedeme na okraj malebného městečka Trattenbach bei Ternberg. Zde nás čeká ferratová aréna, kde si jednoduše lze zvolit náročnost podle svého gusta. Beisteinmauer Klettersteig může být příjemným protažením obtížnosti C nebo i pořádnou posilovnou v podobě několika silových úseků D/E. Zájemci vyzkouší i dlouhý lanový mostek a exponovaný žebřík. Poté už se rozjedeme do svých domovů, společný mikrobus dorazí do Brna v neděli navečer.

Cena zahrnuje

2x nocleh v chatkách, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem z Brna pro zájemce (za příplatek 1.300 Kč)

Nástupní místo

Brno, Landl (vlastní doprava)

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol