Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferratový víkend pro rodiče s dětmi

Termín: 23.06.2017 - 25.06.2017, 3 dny
Cena od: 4 100 Kč

Foto: Eliška Pastuszková, CK Kudrna

Zajištěné cesty pro nejmenší horolezce

Vaše dítě nenechá v klidu žádný žebřík, žádný kámen, žádná rozhledna? Šplhá po všem možném a ještě vás pobízí, ať jdete s ním? Ideální čas vzít ho na zajištěné cesty (via ferraty) spojující lezení po skalách s turistikou. Rakousko nabízí nesčetně možností, pro první dobrodružství ve vertikále zajedeme do skvělé oblasti Peilstein kousek od Vídně. Zájezd je určen aktivním rodičům s aktivními dětmi (min. 7 let). Zjistíte jak jistit sebe i dítko, navíc všechny ferraty jsou voleny tak, že umožní i začátečníkům z řad rodičů získat základní dovednosti pro pohyb na zajištěných cestách. Ideální však je, pokud dospělák již zkušenosti se skalním terénem má. Nocleh je zajištěn v příjemném penzionu s pěkným okolím, hřištěm a domácími zvířátky.

Program zájezdu

1. Z Brna se zájemci vyrazíme v pátek odpoledne (16:00 hod.), s ostatními se potkáme v útulném rodinném penzionu a nedaleko všech našich aktivit. Večer ještě zvládneme základní instruktáž i první dětskou hru.

2. Ráno vyrazíme do terénu a v krátké zajištěné cestě Peilstein Klettersteig (A) (↔ cca 2 hod., ↕ 120 m) si vyzkoušíme samotné lezení a způsoby jištění dětí. Dobrodružné povahy dětí bude lezení zcela jistě bavit, proto přidáme zajímavou zajištěnou cestu Rudolf-Decker-Steig (B) v soutěsce Steinwandklamm ( ↔ cca 2,5 hod., ↕ 250 m). Početné žebříky a průlez jeskyní okoření výhledy do soutěsky. Odpoledne si zpestříme další akční hrou pro děti.

3. Čeká nás parádní kousek – Mödlinger Klettersteig (B/C) – ferrata pro opravdové malé borce (↔ cca 2 hod., ↕ 125 m). Krásné skalní lezení v oblasti Wienerwald zakončíme šiškovou bitvou u zříceniny hradu Mödling. Odpoledne navštívíme unikátní jeskyni Seegrotte, v níž se nachází největší evropské podzemní jezero a vydáme se domů, někteří po vlastní ose a někteří s námi do Brna (příjezd cca v 18:00 hod.)

Cena zahrnuje

2x ubytování se snídaní v penzionu na rodinném statku, průvodce-instruktory, vstupné do soutěsky Steinwandklamm, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem pro zájemce (za příplatek 1.000 Kč), vstupné do jezerní jeskyně Seegrotte

Nástupní místa

Weissenbach an der Triesting, Brno (za příplatek)

Podobné zájezdy

 (CK Kudrna)

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

Švýcarsko
28.7.2024 - 8 dní
14 100 Kč
 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol