Aktivní dovolená pro celou rodinu

Soča

Termín: 26.07.2017 - 30.07.2017, 5 dní
Cena od: 5 700 Kč

Foto: CK Kudrna

Poznejte královnu Slovinských řek s jejími přítoky

Vodácký zájezd na nejkrásnější a nejvyhledávanější řeku Slovinska je opravdu to nejhezčí, co po vodácké stránce Slovinsko nabízí. Svou obtížností je zájezd určen poměrně širokému spektru vodácké veřejnosti, včetně rekreačních vodáků majících určité zkušenosti alespoň z klidnějších toků. Prohloubíte si své zkušenosti a zároveň prožijete spoustu nevšedních vodáckých či turistických zážitků. Úchvatné prostředí vybraných řek a překrásné slovinské přírody si jistě získá srdce každého, kdo sem jednou zavítá. Přesto, že je tento poměrně pohodový zájezd zaměřen především na klidnější části vybraných toků, není vhodný pro úplné začátečníky a malé děti. Řeky budeme sjíždět na dvoumístných nafukovacích kanoích.

Program zájezdu

1. - 2. Noční přejez z Brna do centra sportovců Julek, městečka Bovec.  Na úvod se protáhneme vycházkou k pramenům řeky SOČI a už kolem poledne si s jedem její spodní, velmi pohodový, úsek s obtížností nepřesahující WW II. Právě menší obtížnost je ideální na rozjetí a stmelení posádek.

3. Sjezd horního a středního úseku  SOČI, snad nejkrásnější řeky Slovinska, proslulé impozantním okolím a nádherně tyrkysovou vodou.  V plánu je úsek náročnosti WW I-III (obtížnost je závislá na zvoleném úseku a aktuálním stavu vody) s impozantní kulisou JULSKÝCH ALP. Pro zkušenější posádky je na závěr splutí připraven vodácký bonbónek v podobě 4 km peřejí mezi mohutnými kameny, který při vyšším stavu vody dosahuje náročnosti až WW IV (jeho sjetí je samozřejmě dobrovolné a podmíněné dobrým ovládáni lodi).

4. - 5. Poslední den nás čeká splutí velmi působivého, avšak technicky poměrně náročného úseku na řece KORITNICI (WWIII). Odpoledne vyrazíme na výlet k vodopádu Boka či k četným pozůstatkům z 1. světové války. Návrat přes Rakousko do Brna (příjezd v ranních hodinách).

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x kemp, průvodce, vodácké instruktory, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba a neopren), pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK, polatek na řeky Soča a Koritnice

Cena nezahrnuje

vodáckou obuv a bundu. Je možné si jej u nás objednat: neoprenovou obuv za 40 Kč/den (120Kč/zájezd) a vodáckou bundu za 40 Kč/den (120Kč/zájezd). Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení vám bude poskytnuta sleva ve výši 375Kč/os. Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

Nástupní místa

Brno

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol