Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jarní vodácké Rumunsko

Termín: 09.05.2017 - 17.05.2017, 9 dní
Cena od: 7 900 Kč

Foto: CK Kudrna

Na nafukovacích kanoích po rumunských řekách

Zbytky sněhu na vrcholcích hřebenů pomalu tají a plní kamenitá koryta horských řek, což je ideální stav pro nezáludný vodácký zážitek, zpestřený navigacemi, dřevěnými stupni, zarostlými břehy, mostky a popadanými stromy. Tedy využijte jedinečnou možnost poznat část Rumunska z „paluby“ dvoumístné nafukovací kánoe. Z jedné základny s námi navštívíte všechny vodácky zajímavé řeky severu Rumunska, Bistritou počínaje a Vasrem konče. V tomto kraji dřeva a hor podnikneme i nádhernou celodenní turu v pohoří Maramureš, využijeme poslední funkční lesní úzkokolejku a určitě nevynecháme zastávku u památek Unesco jako je Veselý hřbitov či dřevěné kostelíky. Vybrat si můžete z ubytování ve stanech či penzionu, s příjemným zázemím pro všechny. Po domluvě je možné využít vlastní vodácké vybavení i kajak.

Program zájezdu

1. Odpolední odjezd z Brna. Noční přejezd přes Slovensko a Maďarsko až do Rumunska.

2. Ráno se probudíme v nejsevernější části Rumunska zvané Maramureš, která je plná dřevěných kostelů a bran. Rozjetí si dáme na spodním úseku pohodové řeky Viseu (WW I), která je levým přítokem hraniční Tisy

3. Ve vodáckém programu budeme pokračovat na pěkné horské řece Ruskova (WW I-II), a možná už na její zdrojnici Rice hluboko v hraničních horách.

4.  Z údolí Ruskovi vyrazíme na celodenní turu na jeden z nejsevernějších vrcholů Rumunska a nejvyšší kopec Marmarošských hor Farcau (1957 m), která za dobrého počasí poskytuje neuvěřitelné výhledy.

5. Za sedlo Prislop se vypravíme na řeku Bistrita Aurea (WW I-II) a nahlédneme tak nepatrně i do moldavské části Rumunska. Dřevěné stupně a nízké lávky se nám společně s peřejemi budou starat o zábavu.

6. Pro letošek jsme se rozhodli nově zavést naši skupinu i pod jižní stranu Rodenských hor a okusit „vodačení“ na řekách Rebra (WW I -III) Na jižní straně pohoří Rodna si podle vodního stavu vyjedeme na horskou říčku Rebra (WW I -III), popřípadě vyrazíme k téměř nedostupnému kaňonu řeky Lapus (WW I-II).

7. Návštěva malebného pravoslavného kláštera Moisei a poctivější výšlap podle počasí a sněhových podmínek v pohoří Rodna či Maramureš.

8. -9. Na vyjetí si dáme „domácí“ říčku Vaser (WW I-II), kdy pro dopravu k nástupu na řeku využijeme místní úzkokolejku. Projížďka vláčkem, který je tažený parní lokomotivou, je prima předehra před posledním splutím. Odpoledne pak vyrazíme domů. Návrat do ČR v ranních či dopoledních hodinách.

Vodácká náročnost

ZWC - WW I - WW III

Ubytování

Ubytování na jednom místě: Nocovat budeme ve vlastních stanech (v ceně zájezdu), za příplatek je možné zajistit ubytování pod střechou: penzion - příplatek 1400 Kč/os.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 6x kemp, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba), průvodce, vodácké instruktory, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr.

Cena nezahrnuje

Vodácké oblečení, které s ohledem na jarní termín doporučujeme. Je možné si jej objednat: neopren za 70 Kč/den (420 Kč/zájezd), neoprenovou obuv za 40 Kč/den (240 Kč/zájezd) a vodáckou bundu za 40 Kč/den (240 Kč/zájezd). Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení vám bude poskytnuta sleva ve výši 420 Kč/os. Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

Nástupní místa

Brno, Bratislava

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol