Aktivní dovolená pro celou rodinu

Provence na kole

Termín: 23.08.2017 - 03.09.2017, 12 dní
Cena od: 13 900 Kč

Foto: CK Kudrna

Krajem vína a levandule a umělecké inspirace

Levandulí a kořením provoněný kraj Cézanna, Van Gogha a Markýze de Sade. Oblast oplývající antickými a středověkými památkami. Kraj rušných měst i klidného venkovského života, jemuž vévodí řeka Rhôna, která při svém nekonečném souboji s mořem přetváří rozsáhlé pobřežní oblasti v ráj plameňáků, divokých bílých koní a černých býků. Vystoupáme i do vápencových vršků malebného pohoří Luberon, ochutnáme nápoj místních vinic či speciality jihofrancouzské kuchyně. Během našeho putování poznáme poetické vnitrozemí, koupání v moři i stoupání v podhůří Provensálských Alp.

Program zájezdu

1.–3. Noční jízda přes Německo do Francie. Úvodní vyhlídková trasa kolem hlubokého kaňonu řeky Ardéche s nádhernými výhledy a slavnou jeskyní Grotte de la Madeleine. Navštívíme muzeum levandule ve vyhlášené oblasti Lavande St Remèze (↔ 33 km) a  (↔ 53 km).

4. V samotném srdci Provence navštívíme město ORANGE , které se pyšní vítězným obloukem a nejzachovalejším antickým divadlem (↔ 53 km).

5. Vinicemi projedeme přes světoznámé Châteauneuf du Pape až k papežskému paláci a mostu v AVIGNONU . Okoupeme se pod slavným římským akvaduktem Pont du Gard a projdeme hrad TARASCON, pyšně se tyčící nad Rhônou  (↔ 51 - 80 km).

6. Navštívíme skalní město v Les Baux, antickou arénu, divadlo a originální Van Goghův most v ARLES  (↔ 58 km).

7. Delta řeky Rhôny, známá pod názvem Camargue, je unikátní ptačí rezervací. V národním parku se kromě plameňáků možná setkáme také s divokými koňmi a býky. Zakotvíme v přístavním městečku SAINTES MARIES DE LA MER – mekce evropských Cikánů. Pokud budeme mít štěstí, zastihneme i býčí zápasy  ( ↔ 62 km).

8. Odpočinek na písečných plážích s fakultativním výletem lodí do ústí Malé Rhôny. Pro zdatnější návštěva opevněného středověkého města Aigues Mortes se salinami a pašeráckou věží  (↔ 64 km).

9. Rozloučení s mořem a nádhernými písečnými plážemi téměř bez lidí, odpoledne přejezd busem do pohoří Luberon.

10.–12. Hornatější tvář Provence spatříme v NP LUBERON, pro nějž jsou charakteristické vápencové vršky a vyhlášené provensálské vesničky jako třeba GordesRoussillonBonnieux, které jako orlí hnízda stráží okolní rozsáhlé vinice. Navštívíme hrad Markýze de Sade a projedeme se i cedrovým lesem. Rozloučíme se s Francií v unikátní Fontaine de Vaucluse a pak už návrat přes Německo zpět do ČR  (↔ 83 km) a  (↔ 17 km).

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 9x kemp, polopenzi, průvodce,pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr

Nástupní místa

Brno, Březová n.S., Dvůr Králové n. L., Holice, Hradec Králové, Jaroměř, Letovice, Litomyšl, Pardubice, Plzeň, Praha, Svitavy, Trutnov, Vysoké Mýto

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol