Aktivní dovolená pro celou rodinu

Skotsko na kole

Termín: 28.07.2017 - 12.08.2017, 16 dní
Cena od: 18 400 Kč

Foto: CK Kudrna

Za Lochnesskou na bicyklu

O drsné zemi na severu Velké Británie jste již zajisté něco slyšeli. Muži v typických sukních, svižná a živelná muzika, energické skotské dudy, pověstmi opředená jezera, monumentální starobylé hrady, jakoby vystřižené z gotického hororu, do převalujících se mlh ponořená vřesoviště, zelené travnaté pastviny plné pasoucích se ovcí a skotu, všudypřítomná romantika… Nezatoužili jste se ale někdy tímto atraktivním koutem země jen tak toulat v sedle vašeho kola a okusit, jak voní vřes, rašelina či jak chutná pravá skotská whisky zrající po desítky let v mohutných dubových sudech? Cykloetapy jsou vždy voleny tak, aby si své užili jak pohodáři, tak milovníci náročných tratí. Denně si dáme 40–80 km. Prodloužení je samozřejmě možné. Díky úzkým „okreskám“ a síti cyklostezek unikneme většímu silničnímu provozu. Trasy lze upravit i pro kola silniční.

Program zájezdu

1. – 2. Z Brna busem přes Prahu, Plzeň, Německo, Francii, přejezd trajektem kolem bílých útesů doverských do Anglie a poté do blízkosti Cambridge.

3. První vyjížďka ještě v Anglii v okolí malebného CAMBRIDGE, jednoho z nejproslulejších anglických univerzitních měst. Odpolední přejezd na severní část ostrova do Skotska (↔ 20 - 45 km).

4. Poježdění jihozápadním Skotskem – oblastí Galloway, krajem skotského barda, básníka Roberta Burnse (↔ 35 - 55 km).

5. – 7. THE TROSSACHS, romantická, sirem Walterem Scottem opěvovaná krajina modravých jezer a hlubokých lesů; domov skotského národního hrdiny Roba Roye. Projedeme se podél zasněných jezer LOCH KATRINLoch Venachar či Loch Tay, navštívíme malebná městečka Aberfoyle, Callander a Aberfeldy.Nevynecháme KILIN s peřejemi Falls of Dochart ani Kenmore s hradem Menzies Castle.U Pitlochry se můžeme zastavit v tradiční palírně skotské whisky, z Queen’s View, vyhlídky královny Viktorie, shlížet na jezero Loch Tummel nebo obdivovat katedrálu ve starobylém městě DUNKELD. (↔ 40 - 70 km) a  (↔ 45 - 85 km) a  (↔ 0 - 80 km.

8. – 9. Divoká oblast mysu ARDNAMURCHAN skýtá za každou zatáčkou nejen panorama hor, jezer a moře ostrovů, ale často i historickou připomínku Jakobitského povstání. Etapa od „fjordu“ Loch Eil kolem Loch Linnhe až k „fjordu“ Loch Sunart je krajinářskou lahůdkou. Projedeme se krajem Moidart s ostrovním hradem Tioram apodél nádherného pobřeží zálivu Loch Ailort.Uvidíme Glenfinnanský viadukt, který známe z filmů o Harry Potterovi jako most do Bradavic, jezero Loch Shiel akolem Glenfinnanského památníku dorazíme až do Fort William, ležícího na úpatí Ben Nevisu. (↔ 40 - 70 km) a (↔ 40 - 85 km).

10. – 12. Pokusíme se vyšplhat na nejvyšší horu skotských Highlands a také celé Velké Británie – BEN NEVIS (1.344 m), která nám, dá-li počasí, nabídne velkolepé výhledy. Zapřisáhlí cyklisté si mohou udělat výlet do malebného údolí Glen Nevis nebo do známého Glen Coe. Dvě etapy tzv. VELKÝM ÚDOLÍM; Kaledonský kanál se soustavou zdymadel „Neptunovy schody“,malebné městečko Fort Augustus, světoznámé jezero LOCH NESS, vodopády na řece Foyers, přístavní město Inverness nazývané „bránou Skotska”. Návštěva tragického bitevního pole CULODEN MOOR a megalitického komplexu CLAVA CAIRN (↔ 55 - 70 km ) a (↔ 45 - 70 km).

13. – 14. Drsnou, ale nádhernou krajinou oblasti NP Cairngorms dojedeme přes BALLATER až k zámku BALMORAL, letnímu sídlu anglické královské rodiny. Nevynecháme samozřejmě historií nabité sídlo skotských králů EDINBURGH Ten si však již projdeme pouze pěšky (↔ 45 - 80 km). Noční přejezd do Londýna.

15. Na závěr zájezdu  si prohlédnéme hlavní město LONDÝN (Hyde Park, Buckinghamský palác, Tower of London , Westminster Abbey , Big Ben...).

16. Příjezd přes Plzeň a Prahu do Brna ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 2x trajekt, 12x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

Velká Británie
10.7.2024 - 14 dní
28 740 Kč
 (CK Bondo)

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

Velká Británie
10.7.2024 - 14 dní
28 740 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol