Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kaňony jižní Francie

Termín: 13.06.2017 - 23.06.2017, 11 dní
Cena od: 13 600 Kč

Foto: CK Kudrna

aneb z kola a kanoe jsou kaňony Tarn, Ardéche i Verdon vskutku nejkrásnější

Koryta jihofrancouzských řek Ardéche, Verdonu a Tarnu se zařezávají hluboko do vápencového podloží a vytvářejí tak fantastické scenérie, nad kterými jihne oko všech milovníků přírodních krás. Nejlépe si je vychutnáte s větrem ve vlasech a v sedle bicyklu nebo v loďce s pádlem v ruce. Proto jsme pro vás nachystali zajímavě nakombinovaný program, který snoubí všechny tyto oblíbené aktivity do jednoho zájezdu. Krásy jižní Francie projedeme hlavně v sedle kola, které ale na dva dny vyměníme i za kanoi (v ceně zájezdu) a prohlédneme si kaňon Ardéche z trochu jiné perspektivy. Splujeme nenáročný, ale zábavný úsek pod slavným skalním obloukem Pont-d’Arc a přespíme na tábořišti v lůně přírodní rezervace. Zajímavým zpestřením pro maximalisty a milovníky adrenalinových zážitků bude fakultativní canyoning v kaňonu Chassezac (pro zájemce za příplatek (45 – 60 EUR). Část největšího a nejznámějšího kaňonu Verdon budete mít možnost projít také pěšmo a vychutnat si tak tento přírodní úkaz vychutnat i turistického úhlu pohledu. Kdo by přesto o tato zpestření neměl zájem, bude mít vždy k dispozici plnohodnotný cyklistický program. Krom letní klasiky se nebojte ani podzimního termínu, kdy je ve Francii ještě hezky a přitom příjemně vylidněno.

Program zájezdu

1.–2. Odjezd z Brna, cesta přes Prahu, Plzeň a Německo do Francie. Úvodní cykloetapa divokým kaňonem GORGES DE LA JONTE, kterou si zpestříme prohlídkou grandiózní krasové jeskyně Aven Armand, ochutnávkou ovčích sýrů na blízké farmě a pozorováním supů nad našimi hlavami (55 km).

3. Cyklovýlet kolem skalního města Chaos de Montpellier-le-Vieux přes úžasnou vyhlídku na monumentální viadukt v Millau a kaňonem řeky Dourbie zpět do kempu (55 km).

4. Cykloputování fantastickým kaňonem GORGES DU TARN mezi středověkými hrady a pitoreskními vesničkami. Po cestě navštívíme malebné městečko ST. ENIMIE. Průzračně čisté vody řeky Tarn vás snadno zlákají ke koupání a okolní skalní stěny třeba i k výjezdu na náhorní planinu Causse Sauveterre (63 km).

5.–6. V sedle srdcem NP CÉVENNES, z městečka Florac přes žulový horský masiv MONT LÓZERE k průzračnému jezeru LAC DE VILLEFORT (70 km), které je jako stvořené ke koupání a kde se na 2 noci utáboříme. Volný den u jezera, odpočinek, koupání. Kromě relaxace a vyjížděk v sedle kola si můžete zobnout i trochy adrenalinu a zkusit canyoning v kaňonu Chassezac (45 - 60 EUR).

7.–8. Přejezd do kaňonu řeky ARDÉCHE, kterou poznáme z jiné perspektivy – na dva dny přesedneme z kola do kánoe a užijeme si nenáročnou, ale zábavnou dvoudenní plavbu z Vallon-Pont-d´Arc do St. Martin de Ardéche. Z vody nejlépe vyniknou úžasné okolní scenérie i unikátní skalní most PONT D´ARC. Přespíme na tábořišti v lůně přírodní rezervace. Kdo by přesto neměl o plavbu zájem, bude mít k dispozici alternativní cyklistický program. Poté všichni společně přejedeme busem ke kaňonu řeky VERDON.

9. Známý kaňon VERDON si vychutnáme malou pěší túrou (17 km) proti proudu řeky s možností koupání i několika neodolatelných pohledů do útrob kaňonu. Pro zapřísáhnuté cyklisty je naplánovaná etapa s grandiózními výhledy na Verdon i jezero Svatého Kříže do jedinečného městečka mezi skalami Moustiers-Sainte-Marie. 

10. – 11. Poslední cyklovyjížďka podél kaňonu VERDON s neodolatelnými výhledy a panoramaty (40 km) bude tím nejstylovějším zakončením našeho putování po francouzských kaňonech. Ještě z busu se rozloučíme s úchvatným Verdonem a vyrazíme na cestu k domovu.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 8x kemp, polopenzi, plavba kaňonem řeky Ardéche včetně vybavení, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění Ck a 3x pišingr Chimpanzee

Cena nezahrnuje

fakultativní canyoning Chassezac (45 - 60 EUR)

Nástupní místa

Brno, Březová n. S., Dvůr Králové n. L., Holice, Hradec Králové, Jaroměř, Letovice, Litomyšl, Pardubice, Plzeň, Praha, Svitavy, Trutnov, Vysoké Mýto.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol