Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kyrgyzstán MTB

Termín: 08.08.2017 - 19.08.2017, 12 dní
Cena od: 32 900 Kč

Foto: Ruda Růžička, CK Kudrna

Na kole divokým pohořím Ťan-Šan

Kyrgyzstán je díky své krajinné pestrosti velmi zajímavou cyklistickou destinací. Vypravíme se po stezkáchpohoří Tian Shan, jež je jedním z největších velehorských systémů střední Asie. Je vzdálený, neznámý a podmanivý. Má nekonečnou rozlohu a množství vrcholů, z nichž mnohé nebyly dosud prozkoumány. Cesty nás povedou od horských stepí, přes zasněžená sedla, až k vysokohorským jezerům. Obrovská úrodná údolí jsou obydlena jen stády ovcí, koní, yaků, krav a kočovnými pastevci, žijícími v tradičních jurtách. Pojedeme jen po vedlejších terénních cestách takřka bez jakéhokoliv provozu. Budeme se zde pohybovat nalehko s doprovodným vozidlem. Stravu zajišťuje tým místních kuchtíků. Celková délka trasy je asi 500 km.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Biškeku na severu Kyrgyzstánu.

2.-5. den: Aklimatizační vyjížďka do NP Ala Archa, kde si vychutnáme nádherné výhledy na vrcholy Kyrgyz Alatau Ridge. Od jezera Issyk Kul, druhého největšího jezera na světě, se vydáme na první horskou etapu. Přehoupneme se přes sedýlko Korgomdu-Bulak Pass (2.540 m). Další den pokračujeme do hloubi Tian Shanu. Za sedlem Tosor Pass (3.893 m), nás čekají rozlehlá údolí a nekonečné pastviny. Odpočineme si pěším trekem k jezeru Teshik Kul. Podél řeky Kara-Kaman se vydáme na další nádhernou etapu krajinou horských údolí.

6.-11. den: Z Narynu se vydáme přes dvě 3.000 m sedla k jezeru Son Kul.  Další zpestření cyklistiky túrou na koních po kopcích kolem jezera Son-Kul. Zažijeme netypičtější způsob pohybu v těchto nekonečných prostorách. Překonáme ještě další dvě sedla Buchuk Pass (3.403 m) a Kegeti Pass (3.702 m). Na druhé straně nás čeká dlouhý sjezd podél horské řeky Kegeti. Bikové tažení magickými horami Kyrgyzstánu ukončíme nedaleko Biškeku.

12. den: Návrat do Biškeku, abychom si prohlédli toto hlavní město a Osh Market. Před odletem do ČR ještě vyfotíme poslední záběry a ochutnáme poslední speciality.

Cena zahrnuje

2x penzion, 9x stanový kemp, doprovodný vůz, kyrgyzskou plnou penzi, průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku v ceně od cca 13.000,- Kč (včetně tax) a přepravu kola ve výši cca 3.000 Kč (dle aktuálních sazeb letecké přepravy)

Nástupní místa

Biškek

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol