Aktivní dovolená pro celou rodinu

Okolo Bodamského jezera – kemp

Termín: 30.06.2017 - 05.07.2017, 6 dní
Cena od: 6 900 Kč

Foto: CK Kudrna

Na kole Německem, Rakouskem a Švýcarskem

Bodensee, vodní klenot pod Alpami a údajně jedno z nejčistších jezer v Evropě. Podél jeho průzračné modrozelené hladiny vede jedna z nejúžasnějších evropských cyklostezek, která nás provede územím tří států a my tak budeme mít možnost porovnat si v relativně krátkém čase kulturní i přírodní odlišnosti těchto alpských zemí. Švábské moře, jak jezero hrdě nazývají Němci i moře rakouské, nám poskytne kromě skvělého poježdění v sedle kola také četné příležitosti k vykoupání i k návštěvě památek, kterými celá oblast bohatě oplývá.

Program zájezdu

1.–2. Podvečerní odjezd z Brna a přejezd k Bodamskému jezeru do německého FRIEDRICHSHAFENU s muzeem vzducholodí Kudrnova současníka i velkého kamaráda hraběte Ferdy von Zeppelina a odtud už stále vlastní silou v sedlech kol furt po břehu kolem vinic do ostrovního historického LINDAU bizarními hrázděnými domy. Nedaleko rakouského BREGENZ s divadelní scénou na jezeře strávíme noc ( ↑ 0 m ↔ 55 km ).

3.–4. Po ránu překonáme hraniční Rýn a dál budeme pohodově pokračovat kolem jezera po fantastických švýcarských cyklostezkách přes RORSCHACHARBONROMANSHORN do gotické i renesanční KOSTNICE s muzeem Jana Husa. „Draci“ se mohou od jezera odklonit a zajet pod alpské velikány k St. Gallenu ( ↑ 0 m ↔ 60 km ). V okolí Kostnice budeme obdivovat „květinový ostrov“ MAINAU a vyzkoušíme i trajekt přes jezero z malebného MEERSBURGU ( ↑ 150 m ↔ 60 km ).

5.–6. Čeká nás zeleninový ostrov REICHENAU, odkud se stylově přeplavíme přes Rýn. Rýnská cyklostezka nás pak přes středověká města Stein am Rhein a Schaffhausen dovede do cíle, kde uvidíme burácející RÝNSKÉ VODOPÁDY – největší v Evropě ( ↑ 50 m ↔ 60 km ). Noční cesta busem domů.

Cena zahrnuje

dopravu busem včetně kol, přívoz Reichenau-Mannenbach, 3x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Březová n.S., Dvůr Králové n. L., Holice, Hradec Králové, Jaroměř, Letovice, Litomyšl, Pardubice, Plzeň, Praha, Svitavy, Trutnov, Vysoké Mýto

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol