Aktivní dovolená pro celou rodinu

Cykloslovakia

Termín: 23.06.2017 - 25.06.2017, 3 dny
Cena od: 3 800 Kč

Foto: CK Kudrna

S kolem kolem tajchů za krásou Banské Štiavnice

Slovensko. Náš nejbližší soused, kam jezdí ročně desetitisíce Čechů objevovat přírodní a kulturní krásy této země. Jenže Slovensko nejsou jen Tatry, Fatra nebo vánoční trhy v Bratislavě. Zažijte Slovensko v jeho čisté kráse mimo hlavní turistické stezky! Do služby se hlásí místní průvodce Miro, který s vámi na bajku projede nádherně kopcovité a místy rovinaté partie Štiavnických vrchů, s ovečkami a hřebeny připomínající východní karpaty. Miro vám ukáže a v krajině během putování vysvětlí, jak tento region ovlivnila středověká těžba rud, jak vznikaly a proč fungovaly tajchy ve kterých se zaslouženě okoupete přímo v kopcích. Lokše s husími játry v místní hospůdce pak jen dotvoří atmosféru tím správným směrem k prožití večera v romantické Bánské Štiavnici. Nechte se nadchnout tímto regionem a poznejte Slovensko jinak!

Program zájezdu

1. Ranní odjezd naším mikrobusem (za příplatek 1.400 Kč/os.) nebo individuálně vlastním autem. Příjezd kolem poledne do BANSKÉ ŠTIAVNICE , kde se ubytujeme v místním penzionu přímo v centru. Odpoledne nás čeká úvodní zahřívací etapa. Trasu začneme u „tajchu“ (jezeře) Červená studňa, zastavíme se na OTTERGRUNDU, což je nejvýše položený tajch v Štiavnických vrchoch (801 m) s objemem 5819 m3 a hloubkou 8 m. Po 12 km si odpočineme u tajchu Moderštôlňa ve výšce 600 m n.m. Nejvyšším bodem našeho výjezdu je vrch KERLING (820 m) a najnižším dědinka Doplné Hámre (223  m).  ( ↑ 900 m ↔ 43 km; 60 % spevnené lesné cesty, 30 % šotolina, 10 % asfalt)

2. Po snídani se vypravíme na celodenní projížďku, opustíme Štiavnické vrchy, a vydáme se do Zvolenskej pahorkatiny, kde společně navštívíme historickou dominantu města Zvolen – PUSTÝ HRAD. I když jde pouzee o ruinu, v porovnání s jinými evropskými ale i světovými hrady se jedná pravděpodobně o největší postavený hrad v kopci (syrský Krak des Chevaliers má rozlohu cca 2,7 ha a Pustý Hrad 7,2 ha). Naši trasu si můžeme prodloužit z 50 až na 80 km, dle nálady, kondice a chuti bajkovat nebo se jen okoupeme v tajchoch Halča či Banská Belá. V případě nepříznivého počasí budeme možnost navštívit Slovenské banské muzeum, Banské muzeum v přírodě s prohlídkou a možností sfárání do podzemí, dřevěný pohyblivý Betlém, historickou Kalvárii nebo posedíme v místním pivovaře ERB. ( ↑ 700 m ↔ 50 až 80 km; 60 % spevnené lesné cesty, 40 % šotolina, 10 % asfalt)

3. Posledním cílem naší cyklovýpravy budou jezera v blízkém okolí Banskej Štiavnice jako např. Klinger, Malá a Veľká Richňava, VinčachtaEvička, Bakomi, Hodruša, Banky. Odpoledne se vrátíme zpět do města, tak abychom kolem 16 hodiny naskočili do vlastních aut či našeho mikrobusu a vyrazili na cestu domů. ( ↑ 400 m ↔ 42 km; 70 % spevnené lesné cesty, 20 % šotolina, 10 % asfalt)

Cena zahrnuje

2x ubytování v penzionu se snídaní, zkušeného místního průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem (za příplatek 1.400 Kč/os.)

Nástupní místa

Banská Štiavnica, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Cyklotur)

Pováží na kole – Trenčín

Slovensko
21.8.2024 - 5 dní
7 980 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol