Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sardinie na kole

Termín: 24.05.2017 - 04.06.2017, 12 dní
Cena od: 14 900 Kč

Foto: CK Vlha

Sardinie - druhý největší ostrov Itálie. Ostrov nuraghů – tajemných kruhových staveb, starého, neidentifikovaného národa. Ostrov, který je tolik odlišný od ostatní Itálie. Pobřeží Sardinie obklopují jako náhrdelník krásných perel ty nejlepší pláže Středomoří. Divoké vnitrozemí s krásnou přírodou a jejími hrdými obyvateli, vynikající kuchyně a skvělá vína, to vše přímo vybízí k poznání. A kolo se jeví jako nejlepší dopravní prostředek.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v závislosti na čase vyplutí trajektu, přejezd Rakouskem a Itálií.

2. den: Trajekt na Sardinii a přesun do místa prvního ubytování na pobřeží Costa Rei, na jihovýchodě ostrova. Ubytování, odpočinek po cestě.

3. den: Jihovýchodním pobřežím, kolem pláží v Solanas, přes Villasimius, možná zajížďka na Capo Carbonara a dále vyhlídkovou trasou nad mořem až na pobřeží Costa Rei, zpět do kempu. Cca 50 - 65 km

4. den: Výjezd do pohoří Monte Sette Fratelli a převážně skalnatým kaňonem řeky Cannas, zastavíme u Nuraghu Asoru, odtud více možnosti návratu do kempu. Na této trase je možné doporučit výjezd do horského městečka Burcei. Cca 45 - 65 km

5. den: Navezení autobusem na začátek etapy a kolem "karibských" pláží od Mariny di Gairo, k pláži Musedu, dále ke strážní věži Torre di Bari, která "střeží" nádhernou pláž. Kolem dlouhé písčité pláže Cea, do místa našeho druhého ubytování nedaleko Tortoli. Cca 40 km.

6. den: Autobusem do sedla nad město Lanusei, vyložení kol a odtud do Gairo, kolem stolové hory Perda Liana, sjezd k přehradě Lago Flumendosa a přes městečko Villagrande, dlouhý sjezd až téměř do našeho kempu u moře. 35 - 75 km.

7. den: Z kempu k červenému porfyrovému útesu v Arbataxu, pokračujeme přes Girasole do příjemného přístavního městečka Santa Maria Navarese - s krásnou pláží. Dále směrem na Baunei, odbočíme a prudkým sjezdem se dostaneme k výrazné skalní věži Pedra Longa. Zpět do kempu. Cca 48 km.

8. den: Královská etapa - přejezd vyhlídkovou horskou silnicí národního parku Golfo di Orosei e del Gennargentu až do zátoky Cala Gonone. Tuto trasu mohou nároční cyklisté absolvovat celou na kole, a nebo si ji ulehčit navezením autobusem k městečku Baunei, případně až na sedlo Genna Silana (1017 m) a odtud absolvovat již jen 28 km sjezd do Cala Gonone. Ze sedla je možné podniknout pěší túru do soutěsky Goropu. Celá etapa z kempu do kempu cca 75 km, od městečka Baunei cca 55 km, ze sedla Genna Silana 28 km.

9. den: Pro zájemce vyhlídková plavba z Cala Gonone do zálivu Orosei, se zastávkou na jeho "karibských" plážích a možností navštívit jeskyni Bue Marino. Alternativně pěší túra do zátoky Cala Luna.

10. den: Vyhlídkovou trasou v srdci pohoří Supramonte z Orgosola (město "banditů", známé malbami na zdech domů, tzv. "murales") do Olieny, dále k Lago Cedrino, do Dorgali a zpět do kempu. Možný přídavek k vyvěračce řeky Cedrino, případně dále do údolí Lanaito. Cca 55 - 75 km

11. den: Trajekt na pevninu. Autobusem přejezd přes Itálií, Rakousko.

12. den: Příjezd do ČR v závislosti na čase odjezdu trajektu ze Sardinie.

Ubytování

V plně vybavených kempech ve vlastních stanech, mobilních domech nebo chatách. 

Mobilní domky jsou většinou tohoto vybavení (v jednotlivých kempech se může vybavení lišit):

- 2 x ložnice (1x manželské dvojlůžko, 2x samostatné postele - někdy i přistýlka), úložné prostory

- obytná místnost (kuchyně) se sedacím koutem, plynovým vařicem, dřezem, vybavením pro vaření a stolování, většinou je mikrovlnná trouba a rychlovarná konvice.

- sprchový kout + wc

- krytá terasa se zahradním nábytkem, sušák na prádlo.

Chaty jsou dřevěné domky s velkou terasou, s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou s podobným vybavením jako jsou mobilní domky.

Stravování

Polopenze – bohatá snídaně (různé druhy pomazánek, uzeniny, sýry, obil. kaše, pečivo, káva, čaj), večeře – polévka + hlavní jídlo, káva, čaj. Jedna společná večeře v místní restauraci.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem a přeprava kol v cyklovleku, trajekt na Sardinii, polopenze CK, jedna společná večeře v místní restauraci, ubytování v kempu ve vlastních stanech (v mobilních domcích a chatách za příplatek), informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Cestovní pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK), vstupy do památek, jeskyně a vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Sardinie na kole

Itálie
23.9.2024 - 10 dní
25 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol