Aktivní dovolená pro celou rodinu

Lázeňský víkend – Neziderské jezero na kole

Termín: 28.09.2017 - 01.10.2017, 4 dny
Cena od: 5 600 Kč

Foto: CK Rubikon

Vinice a víno, stepní rezervace, lázně každý den

V pohraniční oblasti Maďarska a Rakouska se nachází jediné nefalšované stepní jezero v Evropě. Díky úžasné síti cyklostezek s naprosto nenáročným terénem si prohlédneme část maďarskou i rakouskou, ochutnáme úrodu místních vinic, vykoupeme se v maďarských termálech a nakoukneme do historie grófskeho rodu Esterházy. Navíc žádné stěhování - bydlet budeme na jednom místě a do lázní to budeme mít pár kroků. Jednoznačným bonusem je absence nočního přejezdu!

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z Prahy, příjezd do Hegykö, ubytování. První kilometry na kole po nově upravené maďarské části cyklostezky s perfektním povrchem, zámek Fertöd aneb prohlédněte si maďarské Versailles. Úvodní trasa měří cca 30 km a za odměnu termální koupel. Pro necyklisty možnost lázní, dnes, zítra i pozítří...Celodenní vstupné cca 150 Kč/dospělý.

2. den: Autobusem se přesuneme do rakouského městečka Podersdorf am See, u nezaměnitelného majáku ukousneme první dnešní kilometry na kole. A půjde o velmi výjimečný den! Strávíme ho na východním břehu jezera, cestou skrze NP Seewinkel. Stezkou mezi pozorovacími věžemi, stády polodivokých koní, ptačími hnízdišti, lokalitou vodních buvolů a přírodou jako takovou obecně. Na podzim v Podersdorfu nelze minout dýně, které jsou všude kolem. Vždyť přišel jejich čas! Ostatně dýňový olej patří mezi typické suvenýry, které ocení nejedna hospodyňka. Síť cyklostezek je opravdu pestrá, lze najezdit tolik kilometrů, kolik vám bude milé. V základní etapě cca 50 km nenáročným zajímavým terénem s částečně nezpevněnými trasami. Návrat z cykloetapy je zcela svobodný, poté si lze užít opět příjemný relax v bazéncích s termální vodou. Pro necyklisty naprosto volný den, který lze využít buď k celodenní relaxaci v termálu nebo i k výletu autobusem k majáku do Podersdorfu společně se skupinou cyklistů. Autobus se bude na ubytování vracet dle dohody a potřeby pěší skupiny.

3. den: Dnešní den nás čekají stezky na západním břehu. Po maďarské části s možnou zajížďkou do cukrárny v Šoproni se svezeme přírodním úsekem do Rakouska, prolédneme si městečko Mörbisch, známé svými operetními festivaly a putování zakončíme ve městě čápů - v Rustu. Etapa měří v základu 35 km a i dnes nás může provázet dobré víno a příznivé ceny. Necyklisté mohou dopoledne trávit opětovným lenošením v lázních anebo naopak prohlídkou Rustu.

4. den: Ujít si nenecháme ani písčitou část stezky mezi městečky Podersdorf a Neusiedel a pokračovat budeme malebnými vískami do vinařského Purbachu. Zde mezi tradičními sklípky anebo v modernější městské vinotéce uzavřeme naše čtyřdenní putování a zároveň tím dokončíme pomyslný okruh po cyklostezkách kolem jezera. Ochutnáme některou z místních dobrot, zakoupíme dobrou lahvinku jako vzpomínku a příjemně znaveni se vypravíme na cestu k domovu. Při rozumné situaci na cestách nás čeká časově pohodový návrat v pořadí Bratislava, Brno, Jihlava, Praha.

Cena zahrnuje

Kompletní dopravu vč. přepravy kol, 3x ubytování v pensionu se snídaní (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím) na jednom místě, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Lázně jsou od ubytování vzdáleny cca 400 metrů.

Cena nezahrnuje

Stravu mimo snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, sturmové pauzy,...).

Nástupní místa

Praha, Jihlava, Brno, Bratislava

Poznámka

Bydlení na jednom místě v gastronomickém ráji - Maďarsku, výborné hospůdky a víno. Příležitost pro doprovod nejezdící na kole, každý den lze být v lázních a zároveň podniknout výlet autobusem. Absolutně výjimečná krajina unikátního stepního jezera, jediného v Evropě. Víno a vinice, na podzim nespočet burčákových zastavení. Maďarské termály. Polodivocí koně, ptačí rezervace, vodní buvoly. Maják v Podersdorfu. Naprosto pohodové etapy (30 km, 50 km, 40 km, 30 km) dávající široký prostor pro čas strávený dle vlastního gusta, pro poznání všeho, co trasa nabízí. Vhodné pro děti, babičky a dědečky, prostě bez problému cestuje celá rodina :-)

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)
10 990 Kč 9 590 Kč
 (CK Vlha)

Bukové hory na kole s termály

Maďarsko
27.4.2024 - 5 dní
13 400 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Cyklotur)

Pováží na kole – Trenčín

Slovensko
21.8.2024 - 5 dní
7 980 Kč
 (CK Cyklotur)

Maribor – Ptuj – Varaždin na kole

Chorvatsko, Slovinsko
21.8.2024 - 5 dní
12 460 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol