Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alsasko na kole

Termín: 20.09.2017 - 24.09.2017, 5 dní
Cena od: 7 700 Kč

Foto: CK Rubikon

Alsaský ryzlink, vinné stezky a malebná městečka

Nejznámějšími symboly Alsaska jsou bílí čápi a… víno. Zejména na podzim. Od pradávna tu vinařství prosperovala a nejinak je tomu dnes. Právě proto Vám nabízíme termín podzimní sklizně a vinných ochutnávek. Dalším lákadlem jsou alsaská městečka. Colmar, který tvoří labyrint dlážděných uliček s typickými alsaskými středověkými či renesančními domy. Malebný Ribeauville, ležícím na vinné stezce Route de Vin, kde kromě jiných originálních domů nemineme ani Pfifferhüs, tedy "Dům pištců" ze 17. století - příbytek městských hudebníků. A Strasbourg jako hlavní město regionu a sídlo evropských institucí? Katedrálu Notre-Dame de Strasbourg z červeného pískovce si také rozhodně nenecháme ujít.

Program zájezdu

1. den: Pohodové přípravy na cestu a odpolední/večerní odjezd z ČR, přejezd Německem do oblasti francouzského Alsaska, regionu na pomezí Německa, Lucemburska a Francie. Cílem naší cesty bude městečko Neuf Brisach.

2. den: Z Neuf Brisachu, pevnostního města ve tvaru hvězdy vytvořené slavným vojenským stavitelem Vaubanem, se vydáme vstříc horizontu tvořenému pohořím Vogézy. První den na kole si vychutnáme pohodovou kratší etapu do městečka Colmar, kde se pěstuje opravdu hodně vína. Důvod? Colmar se pyšní slunečným mikroklimatem s minimem srážek. Gotická architektura (např. klášter sv. Antonína) se zde snoubí se zakřivenými malovanými hrázděnými domky a celé městečko je protkané kanály. Úvodní etapa měří cca 50 km.

3. den: La Route des Vins d´Alsace - pojem přesně vystihující zdejší oblast. Celý region žije vínem s nekonečnou tradicí a my se nebudeme bránit nasát odpovídající atmosféru. Tu potkáme i v půvabném městečku Ribeauville, ležícím právě na zmiňované vinné stezce. Kromě vína a kouzelných historických domků máme i další výraznou indicii dnešního dne. Jsou to čápi, kteří dokáží krásně pózovat fotografům. Z Ribeauville vyrazíme dále po stezce na sever. Celodenní etapa představuje příjemných cca 65 km.

4. den: S pomocí autobusu se vydáme do Strasbourgu. Města mezi dvěma rameny řeky Ill, které historicky vždy oscilovalo mezi více národy a které bylo k Francii definitivně připojeno až roku 1919. Města, se kterým jsou spjaté pojmy jako katedrála Notre-Dame, Rohanský palác, Synagoga míru či La petite France (Malá Francie), což je malebná skupina historických domů nad jedním z ramen řeky Ill a přilehlými kanály. Při prohlídce obstaráme nějaké ty "souvenirs", poté se na kole vydáme zpět do místa našeho předchozího noclehu. Etapa cca 40 km.

5. den: Autobusem se vydáme ke klášteru St. Odille - známému to alsaskému poutnímu místu. Ženský klášter se nachází vysoko na pískovcové skále a nabízí velkolepý výhled na nekonečný kraj vinic a cca 40 km vzdálené věže Strasbourgu. Milovníci výšlapů mohou dosáhnout tohoto místa i na kole (cca 12 km s převýšením 550 m). Po prohlídce kláštera, Křížové cesty a zázračné studánky si společně ťukneme při závěrečném skupinovém fotu a vydáme se k domovu. Zároveň pokud by se chtěl někdo ještě toulat na kole více, může v okolí Obernai a Barru, trasu doporučíme a na cestě domů ho jistě nezapomeneme :-).

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3x (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), poslední 2 noci na stejném místě. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, even. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 180 Kč, děti do 15 let 125 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1.500 Kč/os./3 noci

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Kudrna)

Kolmo kolem Bretaně

Francie
17.7.2024 - 12 dní
19 800 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol