Aktivní dovolená pro celou rodinu

Holandské Frísko a ostrovy na kole

Termín: 18.07.2017 - 23.07.2017, 6 dní
Cena od: 6 990 Kč

Foto: CK Nomád

Území dávných Frísů v Holandsku je cyklistice zaslíbené. Lehké stezky v rovinaté krajině jezer, romantických vodních kanálů, hrází, chránících pastviny plné skotu, krajině majáků a lodí i wattového moře. Na kole zemí historie, usměvavých obyvatel a slavných koní, zemí větrných mlýnů i unikátních památek, zemí cyklostezek širokých jako silnice! DOPORUČUJEME především návštěvu ostrova Ameland.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár nad Sázavou - Lemmer - Stavoren - Koudum - Hegemer Mar. Přes Německo do jezerní oblasti holandského Fríska. Na kole z brány Fríska - Lemmer se starobylými domy do malého městečka Stavoren - nejstaršího města Frieslandu, s městskými právy již z roku 1060 a dějiště holandské renesanční pohádky. Dále na městečko zelených fazolek Koudum a podél sladkovodních ledovcových jezer k Hegemer Mar.

3. den: Sneek - Bolsward - Harlingen - Leeuwarden. Na kole kolem ikonické vodní brány, střežící síť grachtů v Sneek a do památkové rezervace města Bolsward s radnicí a měšťanskými domy. Podél jezera IJsselmeer a kolem přehrady Afsluitdijk do historického přístavního města kostelů a věží Harlingen. Navečer společná prohlídka hlavního města Fríska - Leeuwarden, rodiště slavné Mata Hari, jehož historické památky lze vidět ze středověké věže Oldehove.

4. den: Holwerd - *Ameland - Lauwersmeer - Dokkum. Typický Holandský mlýn u Holwerd s ustupujícím wattovým mořem. Na kole přes vesničku Wierum se středověkým kostelem do přímořské oblasti Fríska - národního parku sladkovodního jezera orchidejí Lauwersmeer s unikátním rostlinstvem a ptactvem. Odsud pak do Dokkum, jehož tvar stále určuje původní opevnění. *Volitelně alternativně trajektem na ostrov Ameland s tisíci kol, ovcí, velrybářských vesniček ale především výborných pobřežních cyklostezek i těch písečných mezi dunami.

5.-6. den: Heeg - Groningen - Žďár nad Sázavou. Autobusem do malebných uliček největšího města oblasti a vyhlášeného „Města kol" Groningen. Prohlídka města na kole, z vyhlídkové věže Martini, či z lodi plující sítí kanálů. Autobusem přes Německo zpět domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze (polní kuchyně), 3x ubytování v kempech (chatky za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Frčíme)

Severní Holandsko na lodi a na kole

Nizozemsko
8.8.2024 - 10 dní
24 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol