Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bavorské zrušené železnice na kole

Termín: 14.06.2017 - 18.06.2017, 5 dní
Cena od: 5 450 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Hlavním programem jsou nádherné túry po trasách bývalých železnic v oblasti Hornofalckého lesa, ze kterých se staly pohodlné cyklostezky. Vedou přes malebná bavorská města, městečka a vesničky s celou řadou pěkných odpočinkových míst. Pojedete po starých náspech, hlubokými záseky i přes staré mosty většinou po asfaltu a jemné šotolině. Nádražní budovy se staly restauracemi s gastronomickými lahůdkami. Všechny trasy jsou velmi dobře značeny. Prohlédnete si i památky UNESCO v Řezně a romantické Domažlicko.

Program zájezdu

1. den: Z CAPARTIC PŘES ČERCHOV DO DOMAŽLIC - po trase z Capartic 740 m okolo vrcholu Čerchova, Českou Kubici a Babylon do Domažlic, celkem 33 km. Lze odbočit i na vrchol Čerchova. ČESKÝ LES - zapomenutý kraj kdysi omotaný ostnatým drátem železné opony. Najdete zde zvláštní kouzlo pohraničních lesů. ČERCHOV 1042 m - nejvyšší vrchol Českého lesa. Z rozhledny je kruhový výhled a za ideálních podmínek i na 230 km vzdálený Dachstein. BABYLON - rekreační oblast, DOMAŽLICE - srdce Chodska vás zdálky bude vítat svojí nakloněnou věží. Možnost prohlídky Chodského hradu, kde je dnes muzeum s bohatými národopisnými sbírkami.

2. den: BOCKLRADWEG (Na kole po Eslarnském Bocklu) - cyklotrasa byla vybudovaná po zrušené železnici v Hornofalckém lese mezi Eslarnem a Neustadtem an der Waldnaab a měří 52 km. Trasa je vedena přes městečka a vesnice romantickou zvlněnou krajinou. Podél stezky se nachází několik odpočívadel s informačními tabulemi. Trasa je bez velkého převýšení, protože využívá náspy a zářezy bývalé železnice. PLEYSTEIN - na skále se nachází kostel s klášterem, nádherný výhled. Úsek z Vohenstraussu do Neustadtu je vhodný i pro bruslení. FLOSS - barokní kostel, synagoga. FLOSSENBÜRG - bývalý koncentrační tábor. Nedaleko je zdaleka viditelná zřícenina středověkého hradu. NEUSTADT - pestrobarevné měšťanské domy, kostel sv. Jiří, Starý a Nový zámek. Cestou zpět zastávka na Výhledech.

3. den: STEZKA PŘÁTELSTVÍ - další cyklotrasa v Hornofalckém lese dlouhá 50 km po bývalé železnici z Schönsee do Nabburgu. Jedna z prvních cyklostezek vybudovaná po trase bývalé železnice v Bavorsku. I tato cyklostezka vede romantickou krajinou bez velkého převýšení.

4. den: CYKLOSTEZKA FALKENSTEIN - REGENSBURG. Z městečka Falkenstein po bývalém tělese železniční dráhy malebnou krajinou, převážně mírné klesání, do Regensburgu (Řezna), celkem 47 km. FALKENSTEIN - z daleka viditelná zřícenina hradu. REGENSBURG - město králů i císařů. Historické jádro je zapsáno na Seznam kulturního dědictví UNESCO. Středověké náměstí, katedrála sv. Petra, nejstarší kamenný most v Německu.

5. den: OKRUH CHODSKEM - po trase z Domažlic, přes Klenčí pod Čerchovem, Chodov, Pec pod Čerchovem, Trhanov, Hrádek, Újezd zpět do Domažlic, celkem 33 km. CHODSKO - je pro turisty nesmírně přitažlivé, svérázné, jedinečné a spontánní. Poslední národopisná oblast Čech, kde jsou dosud živé lidové obyčeje, nářečí i lidový oděv. Co chodská obec - to památka. 

Ubytování

hotel

Stravování

snídaně. Večeře individuálně v restauracích.

Cena zahrnuje

přeprava, 4x ubytování, 4x snídaně a průvodce.

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol