Aktivní dovolená pro celou rodinu

Romantická Elba na kole

Termín: 27.05.2017 - 03.06.2017, 8 dní
Cena od: 8 950 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Poznávací zájezd s cykloturistikou. Trasy zvlněným terénem s výhledy na členité mořské pobřeží. Ostrov je oblíben turisty, cykloturisty i milovníky pěkných pláží. Vždyť se může pochlubit výjimečně čistou vodou. Kolem pobřeží rostou palmy, piniové háje, kaktusy a velké množství nádherně vonících květin. Vesničky zůstávají tiché i v nejvyšší letní sezoně. Dnes patří ostrov mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější turistické destinace.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun do italského přístavu Piombino.

2. den: trajektem na Elbu do přístavního města Portoferraio. Cykloturistika Portoferraio – prohlídka města, okruh v okolí města a přesun do rekreačního střediska Lacona, celkem 35 km. PORTOFERRAIO – hlavní město ostrova, úzká spleť uliček v historickém jádru města, nad městem dvě pevnosti. V okolí města bílé pláže. VILLA DEI MULINI – Napoleonova rezidence, muzeum. LACONA – dlouhé pláže, nádherné duny.

3. den: cykloturistika Porto Azzurro – Rio Nell Elba – Rio Marina – Cavo – Rio Nell Elba – Magazzini – Lacona, celkem 46 km. PORTO AZZURRO – rušné rekreační středisko, romantický přístav. V okolí pěkné pláže. RIO NELL ELBA – jezírko s léčivou vodou. RIO MARINA – malé rekreační středisko s pěkným přístavem.

4. den: cykloturistika Lacona – La Pila – Procchio – Portoferraio, celkem 40 km. PROCCHIO – jedna z nejkrásnějších pláží na Elbě.

5. den: cykloturistika Marina di Campo – Campo nell Elba – Pomonte – Marciana – Marciana Marina – Proccio, celkem 52 km. MARINA DI CAMPO – prý nejhezčí město na Elbě. CHIESSI/POMONTE – oblázkové pláže s čistou vodou, trasa po romantickém západním pobřeží, pěkné výhledy. MARCIANA – možnost výletu lanovkou (nákupní košík) na vrchol Monte Capanne 1018 m, kruhový výhled. MARCIANA MARINA – přístav v severní části ostrova.

6. den: cykloturistika v jihovýchodní části ostrova, individuální cca 40 km. CAPOLIVERI – malebné vinařské městečko s úzkými uličkami, východiště k jižním romantickým, zpravidla liduprázdným, plážím a plážičkám. Možnost vycházky na horu Monte Calamita.

7. den: odpočinkový den. V podvečer odjezd. Přesun trajektem a noční přesun.

8. den: návrat v odpoledních hodinách.

Ubytování

mobilní domy

Stravování

k dispozici kuchyňka, v kempu je obchod se základními potravinami. V cestovní kanceláři lze objednat sterilovaná jídla, bližší informace na webových stránkách nebo v pokynech zaslaných jednotlivým účastníkům.

Cena zahrnuje

přeprava, trajekt, 5x ubytování a průvodce.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol