Aktivní dovolená pro celou rodinu

Skotsko na kole

Termín: 20.08.2017 - 03.09.2017, 15 dní
Cena od: 19 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Melancholická krajina severu, tajemná jezera, nedobytné hrady a rozeklané pobřeží vás čekají na této krásné a zajímavé akci. Pohodlné bydlení v postýlce hostelu, vyhlášené palírny whisky a příjemné hospody s dobrým pivem snad vyváží případnou drobnou nepřízeň počasí a trochu delší nablížení autobusem. Aby cesta na sever nebyla nekonečná, narušíme ji prohlídkou Shakespearova rodiště Stratfordu. Poté už dorazíme do samotného Skotska, stavíme se v Edinburgu a na kolech se vydáme po jezerní oblasti The Trossachs kolem jezer Loch Tay a Loch Tummel až k hradu Blaire Castle. Z Pitlochry si vyšlápneme do sedla Cairnwell a další cykloetapa nás zavede k hradům Balmoral a Braemar.

Z tajemných hor Cairngorm nás cesta zavede do kraje whisky, navštívíme palírnu whisky a správně naladěni se vydáme hledat Lochnesskou příšeru. Další cyklistika nás čeká na ostrově Skye s nezapomenutelným pobřežím a tuleni. Na závěr nám zbude čas na pokoření nejvyšší hory Velké Británie – Ben Nevis (1343m) - pěšky. Pauzu při návratu do Čech tentokrát strávíme v Canterbury a okolí.

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Autobus v podstatě kopíruje naši cyklistickou trasu - jezdí se nalehko - a v poledne je většinou umožněn nepovinný sraz s autobusem, kde si můžete uvařit a případně i nasednout do busu a zbytek etapy dojet s ním. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 11,00 přes Německo a Belgii do francouzského Calais.

2. den: Ráno trajekt do Anglie. Přesun busem kolem Londýna. Dle počasí etapa přes kouzelné vesničky Cotswolds do Shakespearova rodiště Stratfordu (50 km).

3. den: Busem konečně do samotného Skotska, odpolední a večerní prohlídka Edinburghu.

4. den: Okružní etapa jezerní oblastí The Trossach s možnou zajížďkou kolem jezera Katrine a do městečka Aberfoyle (50-70km).

5. den: Po cyklostezce kolem jezera Lubnaig do Killinu a kolem jezera Tay nebo přes kopečky do Aberfeldy. (90km)

6. den: Kolem jezera Tummel s Královninou vyhlídkou a údolím Errochty k hradu Blair a do Pitlochry s možnou zajížďkou k jezeru Rannoch (70km).

7. den: Ďáblovými serpentinami přes sedlo Cairnwell k hradu Braemar (90km).

8. den: Okružní etapa ke královskému hradu Balmoral, do městečka Ballater a trpchu do kopců pohoří Cairngorms (50-90km).

9. den: Celodenní přesun busem na ostrov Skye, cestou návštěva palírny whisky Glenfidich u Dufftownu a výprava za Lochnesskou příšerou u hradu Urquhart.

10. den: Okružní etapa po ostrově Skye – severovýchodní výběžek zvaný Trotternisch s parádními útesy, vodopády a skansenem (60-80km).

11. den: Severozápadní část ostrova Skye s hradem Dunvegan a možností vyjížďky loďkou za tuleni (40_60km). Odpoledne naložení kol a přejezd na pevninu do Fort William.

12. den: Možnost zdolat nejvyšší horu Velké Británie – Ben Nevis (1343 m) – celodenní pěší túra. Pro nechodiče projížďka po okolí – Fort William, údolí Nevis, jezera Linhe a Leven, údolí Glen Coe…(0-80km).

13. den: Celodenní přejezd busem do Canterbury.

14. den: Okolí Canterbury a prohlídka města - na kole i pěšky, večer trajekt.

15. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Náročnost

Lehká až střední. Krajina je tu příjemně zvlněná a etapy vedou většinou údolím s nevelkým převýšením. Výjimkou je snad jen výjezd do sedla Cairnwell (3059 stop). Jinak ale záleží trochu i na počasí…

POZNÁMKA: Na výstup na Ben Nevis jsou vhodné dobré boty (kotníkové) a celkově vybavení na celodenní túru včetně batohu na jídlo, dostatek vody a náhradní oblečení.

Ubytování

11x v postýlce hostelu a 1x v hotelu Formule 1 – vždy s povlečením. Ve Formuli 1 jde o 3-lůžkové pokoje a v hostelech pak o něco méně komfortní pokoje a noclehárny pro 2-6os., výjimečně pro 8-10os. Při tak bohatém programu křížem krážem Skotskem bohužel jiná, cenově přístupná, varianta ubytování není. Bungalovy a chatičky v kempech jsou přes léto k pronájmu min. na týden a pak by nezbylo než pořádat hvězdicovité výlet, kdy toho tolik neuvidíte :-).

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. V hostelech je vždy vybavená kuchyň, pro polední pauzy při cyklotrasách jsou v buse k dispozici PB vařiče – je jich dost. Pivo a víno je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol busem, trajekt, 12x nocleh v postýlce, 1x extremtourácké grilování, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály a vedoucí zájezdu. K dispozici jsou PB vařiče, kanystry na pitnou vodu…

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy, fakultativní akce (výlet loďkou za tuleni…) a případná letenka do Edinburgu.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha - – Plzeň – Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

LETECKY do EDINBURGU: Kdo by chtěl ušetřit trochu času, nechce se kodrcat busem přes celou Evropu a rád by si za tento drobný luxus připlatil, tomu nabízíme možnost zajištění letenek do Edinburgu a zpět. Letenky se pohybují v cenách od 6.000,-Kč i s taxami, ale záleží na momentální nabídce. Čím dřív, tím líp…

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

Velká Británie
10.7.2024 - 14 dní
28 740 Kč
 (CK Bondo)

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

Velká Británie
10.7.2024 - 14 dní
28 740 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol