Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sicílie na kole

Termín: 08.06.2017 - 15.06.2017, 8 dní
Cena od: 14 490 Kč9 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Cyklozájezdy na Sicílii v minulosti patřily mezi naše vlajkové lodě a bývávalo to pod stan do kempů či nadivoko. Stejně jako na Sardinii či v Kalábrii vám nabízíme skutečně EXTREM a to úplně obrácený. Letíme přímo z Prahy, místo stavění stanů jen otevřeme dveře svého hotelového pokoje a místo vaření na vařiči si zajdeme do hotelové restaurace na bohatou polopenzi. Tím, že budeme bydlet na jednom místě, máme samozřejmě menší akční rádius a pokud si nepronajmeme občas auto na výlety, poznáme z tohoto krásného ostrova méně. Pohodlí a cena vám vše vynahradí. Ani vaše kolo ale nepřijde zkrátka.

Sicílie je světem sám pro sebe, oddělený od hlavního proudu evropského života svými bouřlivými dějinami, které po sobě zanechaly překrásné památníky své slavné minulosti, jedinečnost plnou požitků a umění, výbornou gastronomii, víno a nedotčenou přírodu.

V blízkosti CEFALÚ, kde je umístěn náš hotel, najdete dostatek možností k pěknému ježdění. Oproti minulé náročné cyklistice při úbočí Etny vám tentokrát nabízíme daleko pohodovější trasy. I když do kopců to taky není daleko. Takové jsou už ostrovy…

Sever Sicílie, kam vás pro letošek zveme je posetý množstvím krásných pláží, které by samozřejmě byla škoda minout. Do hlavního města ostrova PALERMA to máte asi 50 km, ale samozřejmě tam jezdí autobus i vlak. Pro necyklistický doprovod se nabízí plno fakultativní výletů nebo je možno si najmou autíčko k samostatným výletům. Velmi zajímavým je výlet na Liparské ostrovy a hlavně noční pozorování nejživější sopky Evropy – STROMBOLI. Tento fakultativní výlet zorganizujeme až na místě.

Kola

Terén se najde pro všechny druhy kol, ale spíše doporučujeme silniční nebo trekové kolo, případně horské přezout na silniční pláště. Extrem Tour nezajišťuje náhradní díly ani servis kol (sami máme málo:-). Nutné vybavení je: náhradní duše, lepení a pumpička. Neztratí se ani náhradní dráty a základní klíče. Určitě užijete zámek na kola a zadní svítilnu (blikačku). Dnes už klasickým vybavením, kromě cyklo-lahve, je i cyklistická přilba – náhoda je blbec!

Náročnost

Jak si kdo naloží. Krom pobřeží to je ve vnitrozemí zvlněné a občas i dost do kopce.

Ubytování

7x ve 3 hvězdičkovém hotelu Santa Lucia le Sabbie D'Oro západně od města CEFALÚ ve 2-lůžkových pokojích s balkonem či terasou. Výhled na moře je za příplatek 1.990,-Kč. V areálu je samozřejmě bazén, sportovní potřeby jsou k zapůjčení zdarma za depozit. Součástí hotelu jsou i další služby jako wellness a spa, půjčovna aut, bankomat, minimarket, suvenýry, butik a autobusová zastávka přímo u vstupní brány.

Jednolůžkový pokoj je za příplatek 2.500,-Kč. Jste-li sám či sama a nepožadujete samostatné ubytování, pokusíme se k vám najít spolunocležníka, pokud možno přiměřeného věku a pohlaví. Přistýlka je možná pro dítě do 13 let se slevou 1.700,-Kč.

Stravování

Bohatá polopenze v ceně – 7x večeře a 7x snídaně - formou švédských stolů se sklenkou vína a vody. Obědy za své kdekoliv.

Cena zahrnuje

Letenka včetně všech tax a poplatků. Transfery do hotelu, 7 nocí v hotelu s polopenzí, služby česky/slovensky hovořícího delegáta po celou dobu pobytu, vedoucí zájezdu zaměřený hlavně na cykloturistický program, mapové a informační materiály. Zákonné pojištění CK pro případ úpadku.

Cena nezahrnuje

Obědy, cestovní pojištění (rádi zajistíme včetně pojištění storna = 330,-Kč/os.), pobytovou taxu (1,-€/os./den), individuální vstupy, fakultativní akce a poplatek za dopravu kola (2.500,-Kč za obě cesty).

Nástupní místa

Letecky PRAHA - PALERMO - PRAHA a autobusové transfery do hotelu a zpět.

LETECKÁ DOPRAVA - u charterových letů bohužel často dochází k posunu odletů. Nijak to neovlivníme, ale je dobré se připravit na možné čekání na letišti. Také proto vám dobu odletu a příletu oznámíme až několik dní před odletem, abychom vás zbytečně nemátli a neustále vám neposílali nějaké změny…

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Kudrna)

Sardinie na kole

Itálie
6.9.2024 - 12 dní
20 300 Kč
 (CK Kudrna)

Sicílie na kole

Itálie
6.9.2024 - 13 dní
22 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol