Aktivní dovolená pro celou rodinu

Burgundsko na lodi a na kole – Canal du Centre

Termín: 02.06.2017 - 11.06.2017, 10 dní
Cena od: 17 490 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Burgundsko je, a hlavně bylo, bohatým krajem na dosah Paříže a přitom na Paříži dlouho nezávislým. Bohatství mu dodávala zvlněná krajina, pro vinice jako stvořená. A to burgundští vévodové netušili jak je jejich kraj vhodný pro cyklistiku!

Soustava kanálů spojujících řeky Seinu a Loiru byla dokončena v roce 1783. Dodnes si kanály a starobylé vesnice zachovávají svůj prostý původ. Okolí přitom dominují zámky a honosná venkovská sídla. Všudypřítomnost vynikajícího burgundského vína nemusíme snad ani zdůrazňovat.

Díky kanálům, vinoucím se krajem, vám můžeme nabídnout velmi příjemný způsob cestování – ubytování na lodi s velmi bohatou polopenzí. Bez otravného balení nocujete pokaždé jinde a i rádius cyklo-etap je o to mnohem větší. Navíc si cyklistiku můžete zpestřit plavbou se sklenkou dobrého vína na plaubě.

Loď vyplouvá z Digoin a pluje na severovýchod navigací kanálu du Centre do Chagny. Dle návaznosti turnusů je možný i opačný sled programu. Všechna zajímavá místa, která loď míjí samozřejmě navštívíte při svých cyklistických vyjížďkách. Parádní výhled do kraje se před vámi otevře po výjezdu na Mt. de Sene. Kouzelné centrum vinařského umění Beaune stojí za zajížďku, stejně tak množství vinic a vyhlášených sklepů v nejbližším okolí… Výstavní město Dijon si pak prohlédnete na cestě domů.

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu a chuti najet více či méně kilometrů. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle libosti. Jezdí se nalehko. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21,00 přes Rozvadov, Norimberk, Mulhouse do Francie.

2. den: Busem příjezd do Digoin. Možnost první etapy po okolí - přes vodní most přes řeku Loiru. Odpoledne nalodění a vyplutí po kanálu du Centre na severovýchod do Paray le Monial.

3. den: Pohodová etapa podél kanálu z Paray do GENELARD, možnost svezení lodí či na kole podél kanálu a nebo prodloužení etapy přes Charolles k vyhlídkovému bodu „BUTTE DE SUIN“ a přes St.Bonnet k lodi.   20 – 63 km  

4. den: Pěkná etapa podél vody nebo přes CIRY a Le BOURG na vyhlídku po okolí – Mont St. Vincent. Zdatnější zvládnou i CORMATIN s pěkným zámkem. V obou případech končíte u lodi v přístavišti v BLANZY.   20 – 83 km  

5. den: Pokud nepojedete lodí či 20 km na kole podél kanálu, čeká vás milá etapa přes krásná městečka BUXY a GIVRY do přístaviště v St.JULIEN.   64 km  

6. den: Na kole Le CREUSOT a MARMAGNE do původně římského opevněného města AUTUN – římské divadlo a městské vstupní brány, katedrála St Lazare. Zpátky přes COUCHES do přístavu v St. LEGER.   20 – 71 km  

7. den: Dnes se ještě jednou vydáme na severozápad a naším cílem bude historická městečka SULLY a EPINAC. Cestou zpátky k lodi do CHAGNY konečně u SANTENAY potkáme vinice. Ještě předtím si ale ještě vyjedema na kopec Mt.de SENE s výhledem do širého vinařského kraje.   62 km  

8. den: Etapa do centra vinařského kraje – BEAUNE a po nejslavnějších vinných sklepech v oblasti COTE d’OR . Na vaši žízeň a peníze čekají sklepy v PULIGNY-MONTRACHET, ALOXE CORTON, POMMARD, MEURSAULT, GEVRY-CHAMBERTIN, CLOS de VOUGEOT, NUITS St.GEORGE…. Kdykoliv je možno se vrátit k lodi v CHAGNY.    50 – 82 km  

9. den:  Po snídani opuštění lodi. Možnost poslední etapy do poklidného a kouzelného městečka CHALON a po cyklostezce po staré železniční trati třeba až do CORMATIN s pěkným zámkem. Přes GIVRIY a St.LEGER se vrátíte do CHAGNY.  67 km 

V podvečer naložení kol a odjezd domů s večerní zastávkou v DIJONU a prohlídkou města – Vévodský palác, gotické skvosty Notre Dame, St Michel i katedrála St Benigne….  

10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Náročnost

Lehčí až střední. Příjemně zvlněná krajina a krátké základní etapy jsou základem akce, kterou zvládne každý, kdo se udrží na kole. Samozřejmě si můžete trasy dle libosti prodloužit – zajímavých míst se všude najde dost. Loď za den neupluje víc jak 40km, takže ani etapy nemusí být o moc delší. Navíc se můžete místo na kole povozit i celý den lodí, což je taky příjemný zážitek. Kapitán stejně občas potřebuje pomoct při uvazování lodi v propustech či před padacími mosty, další osoba na palubě se tak hodí…

Ubytování

ve 2-lůžkových (ev. 3-lůžkových) kajutách. Lůžkoviny i povlečení jsou v ceně. Při objednání a obsazení celé lodi v plném počtu osob – sleva 500,-Kč/os.

VYBAVENÍ LODI: Peniche 1500GL - 6x 2-lůžková kajuta - bez paland, 3x sprcha, 3x WC a 3x umyvadlo.

Tarpon 42 (červenec 2017) - 2x 2-lůžková a 2x 3-lůžková kajuta, 2x sprcha, 2x WC a 3x umyvadlo.

Kompletně vybavená kuchyň je k dispozici hlavně kapitánovi a kuchaři v jedné osobě, ale uvařit si kafe či polívku je samozřejmě možné. Dobíjení baterek a mobilů – 220V nebo 12V přes auto-nabíječku. Přes veškerý komfort, který vám loď bude v průběhu zájezdu poskytovat, vemte prosím na vědomí, že nejde o hotel – kajuty jsou celkem skromné. Bydlení na lodi s sebou přináší svá specifika a výpomoc posádky kapitánovi při každodenních starostech kolem lodi je vítaná.

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně z Čech. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Pivo až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Doprava osob a kol mikrobusem , pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, 7x polopenze, povlečení, cestovní pojištění, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Cena nezahrnuje

Obědy, vstupy, vinárny a závěrečný úklid lodi. Případnou leteckou dopravu s návaznými vlaky atd.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. V případě obsazení všech 10ti míst skupinou je dohoda možná i ohledně jiného nástupního místa oproti příplatku za km navíc.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Alsasko na kole

Francie
24.8.2024 - 6 dní
11 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol