Aktivní dovolená pro celou rodinu

Elba na kole

Termín: 23.09.2017 - 01.10.2017, 9 dní
Cena od: 10 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Jestli vám ve vaší sbírce zajímavých navštívených lokalit chybí středomořský ostrov ELBA (klikni), máte letos možnost si tuto mezeru zaplnit. Rádi naše super akce opakujeme a Elba skutečně super je!

Elba je příjemně kopcovitý ostrůvek poblíž italské pevniny a územně patří k nádhernému kraji Toskánsko. V porovnání třeba s Korsikou je Elba celkem maličká a proto ji při svých hvězdicových cyklovýletech poznáte prakticky celou.

Cyklistické vyjížďky by vás jinak měly zavést k poutnímu kostelíku Madonna del Monte či k blízkému nejvyššímu bodu ostrova - Monte Capanne (1018 m) nebo na největší písečnou pláž Elby v zálivu Biodola, do kouzelné vesničky Sant'Ilario in Campo ukryté v horách, za prvotřídním vínem na venkovské šlechtické panství La Chiusa di Magazzini a hlavně k Napoleonově Ville, která je bohužel v lehce dezolátním stavu, ale vidět se to prostě musí.

Program zájezdu

1. den: V 17,00 odjezd z Prahy směr Rozvadov a přes Německo do Itálie.

2. den: Busem dojezd kolem poledne do přístavu PIOMBINO - trajekt na Elbu. Ubytování a první vyjížďka po Elbě.

3.-7. den: Hvězdicovité etapy po Elbě dle dohody a doporučení vedoucího zájezdu, potápění, koupání, pěší výlety… prostě pohoda.

8. den: Poslední koupání, odevzdání bungalovů, naložení kol a trajekt na pevninu. Cestou návštěva historického města PISA a přes noc přesun do Čech.

9. den: Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.

Náročnost

Lehčí až střední. Záleží na tom, jak si při hvězdicovitých výjezdech naložíte (co do kilometrů).Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Pro bikery se tam taky něco najde.

Ubytování

7x v posteli 2-lůžkového bungalovu (12.990 Kč) - jde vlastně o dvoj-baráčky, kdy každá polovina pro dva má svou kuchyňku a koupelnu. Ložní prádlo je v ceně. Romantici mohou spát pod širým nebem nebo ve vlastním stanu (10.990 Kč).

Stravování

3x večeře v ceně včetně klasické extremtourácké grilovačky. Jinak z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. Záměrně nenabízíme kompletní večeře neb vás nechceme ochuzovat i o ochutnávky místních dobrot. V bungalovech jsou vybavené kuchyňky. Pivo je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, trajekt, 6x nocleh v bungalovu či pod stanem, 3x večeře, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály a vedoucí zájezdu.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy, závěrečný úklid bungalovů a fakultativní akce (potápění, zapůjčení motorek…).

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase - Praha – Plzeň - Rozvadov. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol