Aktivní dovolená pro celou rodinu

Spréva na kole

Termín: 16.06.2017 - 18.06.2017, 3 dny
Cena od: 4 600 Kč

Foto: CK Rubikon

Od pramene Sprévy skrze území Horní a Dolní Lužice

Tři kilometry vzdušnou čarou od české hranice (v oblastí Jiříkova, Rumburku) na úpatí Lužických hor pramení řeka Spréva. Na své pouti od pramene až Berlína urazí 380 km a její tok je krásně zpřístupněn několika cyklistickými stezkami. Zároveň jde o místa u nás nepříliš známá, a o to přitažlivější. Historie oblasti, národa Lužických Srbů, jejich tradice a zvyky, architektura, to vše se promítá do současnosti. Nahlédnout do tohoto koutu Saska a Braniborska budeme mít příležitost během 3 cyklistických dnů. Plnohodnotných dnů, neboť cesta z Prahy nám zabere necelé 3 hod. a při návratu to bude jen o něco málo delší. Projedeme si stezku od pramene v Kottmarském lese skrze historická města Budyšín (Bautzen) a Chotěbuz (Cottbus), spoustu krásných lesních úseků, jezerní oblast a zakončíme v biosférické rezervaci Spreewald (UNESCO), známé nekonečnou sítí vodních kanálů. V Benátkách severu, jak je městečku Burg přezdíváno, nakoupíme tradiční suvenýr – kyselé okurky a naše putování zajímavým krajem zakončíme.

Program zájezdu

1. den: Po necelých 3 hod jízdy z Prahy vyložíme kola na úbočí hory Kottmar v nadm. výšce cca 490 m n.m. nedaleko města Žitava (Zittau). A také nedaleko pramene Sprévy, kam se na kole snadno dostaneme. S následujícími kilometry budeme postupně ztrácet nadmořskou výšku, prohlédneme si zdejší venkovskou architekturu a samozřejmě neopomeneme historické centrum Budyšína se zámkem Ortenburg.

2. den: Podél Budyšínské přehrady budeme pokračovat dále na sever, skrze lužickou jezerní oblast až do půvabného Sprembergu. Kulturního centra braniborských Srbů s lužickosrbským názvem Grodk. Dvojjazyčnost nás ostatně bude provázet celé 3 dny našeho putování.

3. den: Podél Spremberské přehrady dojedeme až do Chotěbuzi, největšího města na naší trase, s historickým centrem vč. staré tržnice Altmarkt. Zde se napojíme na stezku "Okurkovou", vždyť také velkou chloubou zdejšího kraje po kulinářské stránce jsou výtečné, různě kořeněné okurky! Stezka nás krásnými borovými lesy a podél historických kanálů doveze až do Burgu, cíle naší cesty.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, lodě na jezerech,....).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 108 Kč, děti do 15 let 75 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 850 Kč/os./2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol