Aktivní dovolená pro celou rodinu

Altmühltal na kole

Termín: 01.06.2017 - 04.06.2017, 4 dny
Cena od: 6 000 Kč

Foto: CK Rubikon

Prvotřídní trasy, meandry řeky v přírodním parku Altmühltal!

Pro všechny milovníky nekomplikovaných programů máme připraven další pohodový víkend bez nočního cestování. Naše trasa začíná u malebného jezera Altmühlsee a končí přesně tam, kde se touláme s naší další akcí - Stezka tří řek aneb toulky kolem Regensburgu - v Kelheimu. Hlavní esa v rukávu? Čtyřdenní akce včetně krátké cesty tam i zpět, bez nočního přejezdu, 4 dny na kole, zajímavý kout Bavorska mezi Mnichovem a Norimberkem známý jako Francké Švýcarsko, 800 km cyklistických stezek! Přírodní park s půvabným názvem Altmühltal (Starý mlýn) se pyšní z velké části zalesněnou krajinou obklopující řeku Altmühl. Ta ústí v městečku Töging do rýnsko-mohanského-dunajského kanálu, jež propojuje Severní moře s Černým. Velkými lákadly krom nulového silničního provozu budou četná vápencová skaliska, hluboce se zařezávající řeka, jalovcová vřesoviště, zajímavé kamenolomy, archeologické památky na úrovní Světového kulturního dědictví, zámky, hrady a vznešené kostely, katedrály a kláštery. Zkrátka historie, příroda a klid všude kolem.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z ČR, příjezd do oblasti Naturpark Altmühltal. Úvodní etapu odstartujeme stylově od Altmühlsee, bylo by škoda vynechat úvodní romantické kilometry po břehu jezera. Nalezneme zde také prima zázemí - toalety, restauraci, přístaviště parníků, rozsáhlou odpočinkovou zónu. Po perfektní stezce pohodově dorazíme do Gunzenhausenu, který leží na jedné ze Svatojakubských cest a kde můžeme mimojiné obdivovat kostel sv. Marie. Přes Treuchtlingen se vydáme dále na Pappenheim, město ze 16. stol. s historickým pozadím známé průpovídky "znát své pappenheimské". Základní trasa cca 30 km.

2. den: Top program, jedna z královských etap. Projedeme Pappenheim a za ním se připojíme k řece v úseku neuvěřitelných meandrů s kouzelným okolím. Cílem bude barokní skvost - městečko Eichstätt, jehož Residenzplatz patří k nejkrásnějším náměstím Evropy. Nedat si zde kávu a neposedět s výhledem na historii by byl hřích. V základu cca 35 km.

3. den: Taktéž zámek Hirschberg nedaleko dnešního cíle v Beilngries patří k obdivuhodným přípomínkám doby baroka. Obecně si přírodní park krom historického puncu nese ještě další zvláštnost a sice nález pravěkého ptáka Archopteryxe, spojovacího článku mezi plazem a ptákem. Ve speciálně vyhrazených kamenolomech se může každý vydat sám na cestu za pokladem, nebo obdivovat krásu prvotřídních přírodních nálezů v četných muzeích regionu. Celá oblast je nazývána "kamennou říší divů", sahající až 150 miliónů let zpět do jurského období. Pohodová etapa cca 45 km.

4. den: Nedělní trasa nás dovede přes Dietfurg až do Kelheimu. Zajímavou podívanou nám po trase připraví historický Riedenburg, po sklence něčeho dobrého nám poslední kilometry uplynou jako nic. V cíli naší trasy - v Kelheimu - obvykle zahajujeme jinou víkendovou akci - Stezku tří řek kolem Regensburgu, a tak se pro některé z vás kruh poznání této oblasti uzavře. Rozloučíme se s mnohotvárným Středohořím na jihu německého regionu Franken, dnešní etapa měří cca 45 km, celkově bychom mohli mít najeto lehce přes 160 km. Naložíme kola a vydáme se na cestu k domovu. Večerní příjezd do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/penzionu se snídaní 3 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu znalého prostředí, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu s výjimkou snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, muzeí...).

Příplatek za jednolůžkový pokoj 900 Kč/os./3 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol