Aktivní dovolená pro celou rodinu

Horní Lužice na kole

Termín: 09.08.2017 - 13.08.2017, 5 dní
Cena od: 5 280 Kč4 880 Kč

V ulicích lužického města Görlitz
V ulicích lužického města Görlitz
Foto: CK Cyklotur

Dříve oblast hnědouhelných dolů, dnes ráj aktivního odpočinku. Zatopením lignitového dolu vzniklo také jezero Berzdorf. Při pohledu z některé z okolních rozhleden připomíná velký mořský záliv s krásnými plážemi na koupání. Pojeďte s námi objevit krásy kraje ležícího hned za našimi hranicemi. 

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z Hradce Králové do Hrádku nad Nisou. Odtud po cyklostezce Nisa-Odra do německého města Zittau (Žitava) - náměstí s měšťanskými domy a radnicí, kostel, který se pyšní postním plátnem s biblickými malbami, dále městečko Hirschfelde, které vás okouzlí spoustou hrázděných staveb typických pro oblast Horní Lužice. Dále kolem kláštera Marienthal - nejstarší nepřetržitě existující cisterciácký klášter na německé půdě a jezera Berzdorf do Görlitz (Zhořelec). Město leží na německo-polských hranicích, má rozsáhlé historické centrum s renesančními a barokními měšťanskými domy. Nádherný pohled na město a okolí je z místní Rychbašské věže.

2. den: Markersdorf, Schönau-Berzdorf, výšlap k nedaleké rozhledně odkud je krásný výhled na jezero Berzdorf. Na jeho břehu se nachází vodní zámek Tauchritz. Možnost koupání na pláži "Modrá laguna" s krásným bílým pískem dovezeným z Baltu. 

3. den: Schöpstal, Königshain s překrásným zámeckým komplexem s kamennou věží a s vodním a barokním zámkem, Waldhufen, Kodersdorf.

4. den: Po cyklostezce podél Nisy přes Rothenburg do lázeňského města Bad Muskau, které se honosí jedním z nejkrásnějších parků v Sasku se zámkem (UNESCO). Návrat zpět autobusem.

5. den: Městečko Hagenwerde a krátkým úsekem přes Polsko zpět do ČR. Frýdlant - hrad a zámek, prohlídka expozice hradního muzea, která je zaměřena na třicetiletou válku a osobu Albrechta z Valdštejna, nově otevřená expozice Zbrojnice představuje více než 1 000 loveckých i vojenských zbraní. Naložení kol a dojezd ve večerních hodinách. 

Rovinatým až mírně zvlněným terénem po asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích.
Denní etapy: 46, 38, 70, 40 km  

Ubytování

4x v penzionu ve Zhořelci (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)

Stravování

4x snídaně, za příplatek 1200 Kč je možné doobjednat 4x večeře formou bufetu

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol