Aktivní dovolená pro celou rodinu

Solná komora – Bad Goisern na kole

Termín: 26.07.2017 - 30.07.2017, 5 dní
Cena od: 7 220 Kč

Foto: CK Cyklotur

Opět zařazujeme do naší nabídky zájezd do unikátní krajiny Solné komory (UNESCO). Ovšem s novým programem a kvalitnějším ubytováním v městečku Bad Goisern. Z něho budeme hvězdicovitě vyjíždět a objevovat průzračná jezera, ve kterých se zrcadlí horské štíty a jejichž břehy lemují starobylá městečka. 

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci. Ráno příjezd do Seewalchenu k největšímu jezeru Solné komory Attersee. Cykloetapa přes Weyeregg, Weisenbach a lázeňské město a bývalé sídlo Františka Josefa I. Bad Ischl do městečka Bad Goisern, které je známé jako klimatické lázně.

2. den: Po severním břehu Hallstattského jezera do Obertraunu. Výjezd lanovkou bez kol k Ledové jeskyni (Eishöhle), která patří k největším divům přírody v Alpách. Prohlídka ledových paláců, jeskynních ledovců a hor. Nebo výjezd lanovkou až na Krippenstein (2100 m) a pěšky na plošinu „5fingers". Konstrukce připomínající ruku s pěti prsty se vyklání z vysoké skalní stěny a nabízí nádherný výhled na Hallstattské jezero a nejkrásnější „jezerní městečko světa" Hallstatt, které navštívíme na závěr dne. 

3. den: S naloženými koly autobusem výjezd na Postalm - největší oblast horských pastvin v Rakousku. Na kolech sjezd s několika výjezdy přes Russbach do Gosau (individuálně možnost výjezdu k jezeru Gosausee) a do Bad Goisernu. 

4. den: Lázeňské městečko Bad Aussee, které bývá označováno jako střed Rakouska. Jezero Altausee ležící na úpatí hory Loser, výjezd na horskou pastvinu Blaa- Alm a sjezd do Bad Ischlu a Bad Goisernu.

5. den: Podél řeky Traun k jezeru Traunsee, ležící mezi horami. Návštěva romantického městečka Traukirchen s kaplí na skále nad jezerem a Gmundenu s radnicí s keramickou zvonkohrou a nedalekým zámkem Ort, který leží na malém ostrově přístupném po lávce.
Dojezd do ČR kolem půlnoci. 

První, druhý a poslední den rovinaté až mírně zvlněné etapy, třetí a čtvrtý den kopcovitý terén. Asfaltové cyklostezky, kratší úseky po vedlejších silnicích.
Denní etapy: 55, 35, 45/60, 65, 45 km

Ubytování

4x penzion v Bad Goisernu, 2 – 3lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x snídaně

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol