Aktivní dovolená pro celou rodinu

Toskánsko na kole

Termín: 29.05.2017 - 04.06.2017, 7 dní
Cena od: 8 380 Kč

Foto: CK Cyklotur

Ideální spojení poznání a aktivní dovolené - to je cyklistický zájezd Toskánsko. Nejznámější a turisticky nejatraktivnější místa této oblasti - Florencie, Pisa nebo Lucca můžete obdivovat ze sedla kola. Ubytování je zajištěno v jednom z nejkrásnějších lázeňských letovisek Montecatini Terme.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd v podvečer. Noční přejezd Rakouska a Itálie. Dojezd do Luccy - pěší prohlídka města, náměstí Piazza Napoleone, krásný dóm ve zdobném toskánském románském slohu San Martino a rodný dům velkého operního skladatele Pucciniho. Italským venkovem dojezd do městečka Montecatini Terme, které je ideálním výchozím místem pro poznání severní části Toskánska. Celý den bez kol.

3. den: Autokarem s naloženými koly do kolébky renesance Florencie. Prohlídka města s významnými historickými památkami - honosně zdobený Dóm (4. největší katedrála v Evropě a hlavní symbol města), slavný Ponte Vecchio (Starý most), náměstí Piazza della Signoria zdobené Neptunovou kašnou a sochou Davida od Michelangela. Na kolech zvlněnou krajinou do Casini, naložení kol a dojezd na ubytování.

4. den: Autokarem s naloženými koly do památné Pisy. Prohlídka města - Dóm a slavná šikmá věž, náměstí Zázraků. Na kolech podél řeky Arno přes Vecchiano a Monte Carlo (hrad) zpět do Montecatini Terme.

5. den: Přes městečko Lamporecchio do města Vinci, kde se narodil renesanční génius Leonardo da Vinci. Návštěva muzea Leonardiano sídlícího na hradě ze 13. století. Jedním z exponátů je i model kola. Přes Cerreto Guidi zpět na ubytování.

6.-7. den: Přejezd do starořímského města Pistoia - prohlídka centra s řadou historických domů v toskánském stylu. Prato - katedrála, kazatelna sv. Opaska, pevnost z bílého kamene. Naložení kol, noční přejezd Rakouska s dopoledním dojezdem domů.

Etapy vedou většinou po vedlejších silnicích mírně zvlněným terénem.
Denní etapy: 0, 70, 60, 55, 55 km

Ubytování

4x hotel v Montecatini Terme, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x polopenze (snídaně, večeře)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol