Aktivní dovolená pro celou rodinu

Rakousko na kole

Termín: 03.08.2017 - 07.08.2017, 5 dní
Cena od: 7 990 Kč7 590 Kč

Foto: CK Mamut tour

Ehrwald - Zugspitze - Seebensee - Wetterstein - Sölden - Ötztal - Plansee - Fernpass - Längental - Sellrainer - Innsbruck - Mittenwald - Kochel am See

Trasy jsou koncipovány tak, aby vedly z větší části po rovině nebo z kopce a lze je podle fyzické kondice každého účastníka zkrátit či naopak prodloužit. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Každý si tak může zvolit libovolné tempo, aniž by tím omezoval ostatní účastníky. Vzhledem k charakteru cest (asfalt/šotolina) doporučujeme výhradně horská nebo treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách. Panoramatická jízda průsmykem FERNPASS (1 216 m) do rakouského NASSEREITHU. Vyložení kol. Cyklovýlet pod rozeklaným pohořím MIEMINGER KETTE, po lesních cestách a vedlejších komunikacích půvabné náhorní plošiny přezdívané "Sluneční plató" až na ubytování do městečka Telfs (celkem cca 25 km).

2. den: Přejezd busem do vyhlášeného lyžařského střediska SÖLDEN, srdce impozantního údolí ÖTZTAL obklopeného mohutnými ledovci a majestátnými horskými štíty vypínajícími se přes 3 500 m vysoko. Fakultativně výjezd lanovkou za krásným panoramatem následovaný vyhlídkovým sjezdem přes stylové horské salaše a almy zpět na dno údolí. Pokračování podél řeky a přes typická tyrolská městečka a vesničky zpět do hotelu. Možnost relaxace na koupališti (celkem cca 45-70 km).

3. den: Přesun autokarem k jezeru PLANSEE, opravdové přírodní perle s průzračně čistou vodou (možnost koupání). Cykloturistika atraktivní krajinou podél řek Naidernach a Loisach až do EHRWALDU, turistického střediska ležícího na úpatí ZUGSPITZE, nejvyšší hory SRN. Výjezd lanovkou Almbahn do nitra nádherného přírodního amfiteátru se šťavnatými loukami a neopakovatelnými výhledy. Možnost zajížďky k populárnímu jezeru SEEBENSEE. Sjezd malebným údolím vinoucím se ve stínu okouzlujícího pohoří WETTERSTEIN. Individuální příjezd na ubytování (celkem cca 55 km). Ubytování.

4. den: Cykloetapa začínající nedaleko přehrady LÄNGENTAL (1 959 m) vede nejprve 17 km stále z kopce po alpské silnici protínající horskou skupinu SELLRAINER. Pokračování po málo frekventovaných silničkách k lanovce Muttereralm Bahn. Od horní stanice vyjížďka po lesních cestách, přes almy s úžasnými pohledy na olympijský INNSBRUCK s kulisou pohoří Nordkette . Individuální prohlídka historické metropole Tyrolska s výstavnými kupeckými domy a slavnou "Zlatou stříškou" (celkem cca 55 km). Návrat na ubytování.

5. den: Cykloturistika ve stopách příjemných tratí pro klasické lyžování vedoucích z luxusního SEEFELDU do německého MITTENWALDU a dále k fotogenickému jezeru WALCHENSEE v podhůří Bavorských Alp. Ukončení etapy v oblíbeném letovisku KOCHEL AM SEE ležícím na břehu stejnojmenného jezera (možnost koupání). Celkem cca 40-60 km. Příjezd ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena zahrnuje

  • cestovní pojištění
  • doporučená částka na lanovky: cca 45 €

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol