Aktivní dovolená pro celou rodinu

Drávská cyklostezka

Termín: 09.06.2016 - 12.06.2016, 4 dny
Cena od: 5 700 Kč

Foto: CK Rubikon

Od pramene Drávy po korutanská jezera

Více jak 360 km musí na své pouti urazit nadšený poutník cyklista, chce-li zdolat původní Drávskou cyklostezku z italského Toblachu až do slovinského Mariboru. Projede přitom třemi zeměmi - Itálií, Rakouskem a Slovinskem a bude okouzlem pestrostí přírody od italských Dolomit přes korutanská jezera až po slovinské vulkanické Pohorje. Přestože v horách, patří stezka kolem Drávy k nejsnažším, co se terénu a náročnosti týká. Tedy alespoň její italsko-rakouská část. Bývala skvostem v prvních letech rozmachu nabídky rakouských cyklostezek u nás a tak nastal čas na ní opět zamířit. Podrobný itinerář uvádíme níže, nezapomeňte prosím, že fotografie lze rozkliknout do příjemného zobrazení.

Program zájezdu

1. den: Večerní odjezd z ČR, noční přejezd na pomezí Itálie a Rakouska ve východních Tyrolích.

2. den: Vykládka kol v italském Toblachu, první kilometry malebnou stezkou podél břehu řeky do Rakouska přes zajímavý Sillian, místo významné dřívější dopravní křižovatky založené r. 1469. Užijeme si údolí Pustertal, dále přes alpské městečko Lienz s jeho okouzlujícími vrcholky Dolomit na dosah. Úvodní profil trati je skutečně velmi příznivě nakloněn každé kondici - cca 70 km na trase s výrazným výškovým převýšením směrem dolů (sjedeme z výšky téměř 1.300 m n.m. do cca 650 m n.m.).

3. den: Cestu nám zpestří nespočet kostelíků a malebných zákoutí, tzv. Korutanskou bránou vkročíme na půdu spolkové země Korutany a Tyroly zanecháme za sebou. Zajímavostí budou i římská archeologická naleziště Auguntum či Teurnia, zámek Greifenburg, městečko Spitall, datující vlastní historii od svého založení r. 1191 a jedna z nejkrásnějších renesančních staveb Rakouska - zámek Porcia. Tím se pomalu ale jistě přesouváme do oblasti romantických korutanských jezer, kde strávíme následující 2 noci. Dnes cca 75 km s pohodovým mírně klesajícím profilem.

4. den: Závěrečných a pohodových cca 35 km po oblíbené stezce v blízkosti města Villach, statutárně významného místa zdejšího kraje. Rozloučíme se s Korutany a vydáme se na cestu domů. Do Prahy nás čeká cca 560 km, dorazíme ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/pensionu se snídaní 2x (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje a vstupy.

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 144 Kč, děti do 15 let 100 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 700 Kč/ 2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol