Aktivní dovolená pro celou rodinu

Saské vinobraní

Termín: 01.10.2016 - 02.10.2016, 2 dny
Cena od: 3 600 Kč

Foto: CK Rubikon

Saské baroko, vinice, víno a slavnosti

Saská vinařská oblast je přitažlivou a tradiční oblastí, přestože co do velikosti představuje jednu z nejmenších v Německu. Nalezneme ji mezi městečky Pirna, Drážďany, Radebeul, Míšeň a vinařskou vískou Diesbar-Seußlitz. Tradice vinařství zde kvete již 850 let. Základem jsou bílá vína, jen na 13 % plochy pak vína červená. A specialitou je pak převážně manuální obhospodařovávání vinohradů a zpracování révy. Vždyť také více jako polovinu vinic tvoří strmé svahy, jejichž terasovité vinohrady dodávají Labskému údolí zvláštní ráz. Jednoduše lze říci, že se zde s vínem přímo mazlí. V době vinobraní a slavností je potřeba zkontrolovat, zda se úroda zdařila. Jako třešničku (či kouzelný oříšek) si přidáme tzv. saskou barokní perlu - půvabný barokní zámek Moritzburg.

Program zájezdu

1. den: Máte rádi pohádky? A co takhle Tři oříšky pro Popelku? Právě slavná filmová verze pohádky se natáčela na zámku Moritzburg 14 km severozápadně od Drážďan. Honosný lovecký zámeček zde nechal vystavět August Silný, král polský a kuřfiřt saský, začátkem 18. stol. Zámek, kterému se přezdívá "perla saského baroka", se nachází přímo na Zámeckém rybníku a i proto je jeho podoba pohádková v realitě, stejně jako na filmovém plátně. Na tomto místě zahájíme naše dvoudenní poznávání saských historických a vinných perel a perliček. Sjedeme pár výškových metrů k hladině Labe do městečka Radebeul, zastavíme se na vinařském zámečku Wackerbarth a užijeme si historickou vinařskou slavnost s nahlédnutím do 19. stol. Pohodové kilometry po dálkové Labské cyklostezce nás dovedou až k vinařské vísce Diesbar-Seußlitz, kde tento víkend také patří vinařům, koncertům, ochutnávkám a pestrému trhu. V základu nás dnes čeká velmi pohodových, pestrých a zajímavých cca 40 km.

2. den: Ukrojíme další kilometry Labské cyklostezky směrem na Riesu se 75m vysokou kostelní věží Trinitatis a zážitkovým muzeem těstovin. Ostatně kdo z nás ví, jak duté makkaroni a další zajímavé tvary oblíbených pochutin vznikají? Na zemské hranici mezi Saskem a Braniborskem v městečku Mühlberg náš degustačně-cyklistický víkend zakončíme.

Cena zahrnuje

Ukrojíme další kilometry Labské cyklostezky směrem na Riesu se 75m vysokou kostelní věží Trinitatis a zážitkovým muzeem těstovin. Ostatně kdo z nás ví, jak duté makkaroni a další zajímavé tvary oblíbených pochutin vznikají? Na zemské hranici mezi Saskem a Braniborskem v městečku Mühlberg náš degustačně-cyklistický víkend zakončíme.

Cena nezahrnujeStravu kromě snídaně, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 72 Kč, děti do 15 let 50 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 300 Kč/1 noc.

Nástupní místa

Praha, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol