Aktivní dovolená pro celou rodinu

Srí Lankou na kole po stopách dávných kultur

Termín: 23.12.2016 - 08.01.2017, 17 dní
Cena od: 50 000 Kč

Foto: CK Rajbas

Cykloturistika na Srí Lance za poznáním přírody a kultury exotického ostrova nedaleko rovníku – prastaré paláce, svatyně, čajové plantáže, zahrady koření, hory i tropické pralesy. Nebude chybět koupání a šnorchlování na plážích indického oceánu ve stínu kokosových palem.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odlet z Prahy, přílet do Negomba – návštěva holandské pevnosti ze 17. století, rybí trhy, písčité pláže.

3. - 4. den: Negombo – Dambulla – jeskynní chrámový komplex Dambulla (UNESCO), největší pohoří z růžového křemene v Jižní Asii, buddhistický lesní klášter Na Uyana Aranya,100 km.

5. den: Dambulla – Polonnaruwa – částečně na kole a částečně autem do Polonnaruwa, návštěva skalního masivu Sigiriya (UNESCO) s pozůstatky palácového komplexu z 5. století, 70 km.

6. den: Polonnaruwa – Kandy – na kole kolem N.P. Angammedilla – 74 km, rovina. Zbylých 60 km autem do Kandy. Chrám Buddhova zubu – jedno z nejposvátnějších míst na Srí Lance. Botanické zahrady, továrna na zpracování drahokamů a polodrahokamů.
7. den: Kandy – Nuwara Eliya  – náročná etapa 75 km v horském terénu. Hlavní město čaje Nuwara Eliya – čajové plantáže, prohlídka továrny na čaj, vodopády Lover´s Leap, Lake Gregory.

8. den: Nuwara Eliya – Ella – krásná trasa se zvlněným profilem, 60 km. Vodopád Ella Ravana, malebné okolí s čajovými plantážemi.

9. - 10. den: Ella – Tissamaharama  – kopcovitá etapa s klesající tendencí, 96 km. NP Yala a Udawalawe – sloni, leopardi, vodní buvoli, varani, krokodýli, vodní ptactvo,… Návštěva mystikou opředeného významného chrámu Kataragama.

11. den: Tissamaharama – Tangalle – na kole a autem podél jižního pobřeží Srí Lanky, 70 km. Odpoledne relax na písčitých plážích posetých kýčovitými palmami – individuální program.

12. - 13. den: Tangalle – Miriisa  – 50 km v sedle podél pobřeží , další nádherné pláže se sledováním velryb, individuální program – relax na pláži, cyklistika…

14.den: Miriisa – Galle – podél pobřeží západním směrem do Galle – pohodových 36 km. Holandská pevnost ze 17. století (UNESCO). Individuální program, složení kol.

15. den: Autem do Colomba, prohlídka památek, odlet do ČR.

16. den: Přílet do ČR

Cena zahrnuje

V ceně je zahrnuto: 14 x ubytování se snídaní, český průvodce, doprava doprovodným klimatizovaným vozidlem pro přepravu osob a kol, pojištění CK, sleva 18% na nákup v Sambarsport.

Předpokládaná cena mezinárodní letenky 16 000 Kč.

Cena nezahrnuje

V ceně není zahrnuto: vízum 30 USD, vstupné do národních parků a památek, strava, pojištění léčebných výloh a storno poplatků.

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol