Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 20.05.2016 - 22.05.2016, 3 dny
Cena od: 2 900 Kč

Foto: CK Vlha

Perla Burgenlandu - Neziderské jezero - je od roku 2001 součástí světového dědictví UNESCO. Jeho menší část zasahuje také do Maďarska. 138 km dlouhá cyklostezka kolem jezera je pouhý základ k poznání této oblasti. Minimální výškové rozdíly a příznivý terén jsou zárukou radosti z jízdy pro malé i velké cyklisty. Historická městečka Rust, Purbach, Breitenbrunn jsou jen některé zastávky při putování na rakouské straně této oblasti. Navštívíme také maďarský Sopron a zajedeme k šlechtickému sídlu rodiny Esterházy ve Fertöd. Putování tímto krajem si zpestříme návštěvou vinných sklípků, případně relaxací v termálních lázních.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách z ČR, příjezd do hlavního města Burgerlandu Eisenstadt. Odtud přes St. Margarethen do přístavu Rust, s jeho historickým centrem. Zajedeme do vinařského městečka Mörbisch, a zpět přes Purbach, Breitenbrunn do Neusiedl am See.

2. den: Autobusem do maďarského města Sopron - historické centrum města. Odtud přes Fertörakos, Nagycenk k zámku ve Fertöd.

3. den: Po cyklostezkách východního břehu jezera, Podersdorf s větrným mlýnem a majákem, Illmitz - informační centrum národního parku, nejstarší selská usedlost v regionu. Apetlon - ptačí rezervace, jezero Lange Lacke - nejnižší bod Rakouska. V odpoledních hodinách návštěva termálu, večerní návrat do ČR.

Ubytování

V mládežnickém hotelu v Neusiedel am See

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol v cyklovleku, ubytování v mládežnickém hotelu, snídaně, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Vstupné do památek, vstup do termálů, případný trajekt lodí nebo lodní lístek, cestovní pojištění do zahraničí

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol