Aktivní dovolená pro celou rodinu

Cyklovíkend v údolí Wachau a Kamptal

Termín: 03.09.2016 - 04.09.2016, 2 dny
Cena od: 1 950 Kč

Foto: CK Vlha

Víte, kde rostou ty nejlepší meruňky na světě? Kde byl vězněn anglický král Richard Lví srdce či kde byla nalezena rakouská obdoba naší Věstonické Venuše? Kde ochutnáte skvělý ryzlink či veltlínské? Uvidíte zříceniny slavných hradů, krásné kláštery a projedete krajem vinic, kolem Dunaje a řeky Kamp. Zcela oprávněně je údolí Wachau zapsáno do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. 

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách z ČR. Naši  první cyklistickou etapu začneme u zámku Artstetten, který je zasvěcen památce následníka trůnu Františku Ferdinandovi d´Este. Dále přejedeme k nedalekému poutnímu místu Maria Taferl. Odtud sjedeme již k Dunaji a po stezce pokračujeme do Melku s jeho slavým klášterem, který se majestátně vypíná nad Dunajem. Melk však není jenom klášter, ale i krásné staré budovy na náměstí. Z Melku pokračujeme kolem zámku Schönbühel, krajem meruňkových sadů a vinic, převezeme se přes Dunaj do vinařské vesnice Spitz. Můžeme vystoupat na nedalekou zříceninu hradu Hinterhaus, odkud jsou krásné výhledy na údolí Wachau. Přes Weissenkirchen do Dürnsteinu, kde byl podle pověsti vězněn král Richard Lví srdce, a odtud do Kremsu, místa našeho ubytování. Cca 65 km

2. den: Den zahájíme hned po snídani prohlídkou historického centra města Krems. Z Kremsu pokračujeme do vinařského městečka Langenlois - "hlavního města" rakouského vinařství. Po cyklostezce přes Schönberg am Kamp a dále údolím řeky Kamp do Gars am Kamp s jeho majestátním hradem. Naše putování vinařskou oblastí Kamptal ukončíme v Hornu, kde nás bude čekat autobus. Naložení kol a odjezd zpět do ČR. Cca 50 km.

Náročnost

Tento zájezd je nenáročný, trasy vedou buď po rovině a nebo částečně s kopce. Dunajská stezka je asfaltová, dobře značená a v údolí Kamptal jsou krátké šotolinové úseky.

Ubytování

V mládežnické ubytovně v Kremsu

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol ve vleku, ubytování v mládežnické ubytovně,snídaně formou bufetu, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH

Cena nezahrnuje

Vstupné do památek, převozy přes Dunaj, cestovní pojištění do zahraničí

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol