Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sicílií na kole

Termín: 26.08.2016 - 07.09.2016, 13 dní
Cena od: 16 300 Kč

Foto: CK Kudrna

Za sluncem, sopkami, národními parky a plážemi největšího ostrova Středomoří

Při našem cykloputování prozkoumáme zelený sever ostrova, kde se nacházejí největší sicilské národní parky NP Etna, NP Madonie a NP Nebrodi. Čekají nás liduprázdné horské hřebeny, ale i horská městečka, přilepená ke skále jako vlaštovčí hnízda, kde na nás dýchne středověk. V normanských katedrálách u pobřeží nás pro změnu ohromí úžasné byzantské mozaiky. Užijeme si koupání v mořských vlnách, a kdo chce, i lenošení na plážích s bílým i černým pískem. Sicilské cyklotoulky pořádáme v září, v období nejpříjemnějším pro pohyb v přírodě na tomto subtropickém ostrově. Podzim navíc láká zralými hrozny, broskvemi a citrusy, moře je ideální ke koupání. Po udržovaných asfaltkách ujedete přibližně od 300 do 600 km a více, dle vašeho přání a sil. Tři dny si od sedel odpočineme a užijeme si pláží či treků ke kráterům ostrovních sopek Vulcano a Stromboli, a také památek Říma. Spíme většinou více nocí v jednom kempu, abychom si ušetřili každodenní stavění stanů.

Program zájezdu

1.–2. Dlouhý přejezd Rakouskem a Itálií si zpříjemníme cyklo vyjížďkou v NP D´ABRUZZO, pro otužilce možnost koupání v jezeře. (↔ 60 km)

3.–4. Ranním trajektem do sicilské MESSINY. Podél pobřeží přes „perlu Sicílie“, historické město TAORMINA, do kempu. První koupání v moři na písčité pláži u Jónského moře. Výjezd busem k ETNĚ (3.323 m), výstup pod vrchol nejvyšší hory ostrova a parádní sjezdík na kole k moři. (↔ 55–70 km); ( ↔ 40–60 km)

6. Přímořské letovisko CEFALÚ je ideálním místem pro odpočinek a radovánky ve vlnách Tyrhénského moře i východiskem pro vyjížďku do NP MADONIE. ( ↔ 0–60 km)

7. Vyhlídková etapa v kopcích nad PALERMEM – hlavním městem ostrova. MONREALE s monumentální katedrálou, sjezd do historického centra metropole a k pobřeží. (↔ 60–75 km)

8.  Ranní výjezd busem až téměř do sedla PIANO BATTAGLIA (1.605 m). Poté nás čeká etapa plná parádních výhledů, středověkých městeček – Petralia Sottana, Petralia Soprana a Castelbuono...i nekonečný 20 km sjezdík. (↔ 50–90 km)

9.–11. Na kole a poté busem podél severního pobřeží do přístavu Milazzo, plavba na LIPARSKÉ OSTROVY . Koupání v moři i v sirných pramenech na ostrově VULCANO  . Výšlap na hranu kráteru sopky s parádními výhledy na okolní ostrovy. Fakultativně možnost výletu lodí na ostrovy LIPARI PANAREA  , pro milovníky dobrodružství navíc i na soptící STROMBOLI , se stejnojmennou, dosud činnou sopkou. Plavba zpět na Sicílii.

12.–13. Ranní příjezd do ŘÍMA , celodenní prohlídka „věčného města“ a jeho nejvýznamnějších památek. Přejezd Itálií a Rakouskem s dopoledním návratem do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, trajekt na Sicílii a zpět, trajekt na ostrov Vulcano a zpět, 8x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Český Brod, Dvůr Králové n. L., Hradec Králové, Jaroměř, Kolín, Pardubice, Praha, Přelouč, Trutnov

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Kudrna)

Sardinie na kole

Itálie
6.9.2024 - 12 dní
20 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol