Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dolomity Grand Tour

Termín: 29.08.2016 - 04.09.2016, 7 dní
Cena od: 9 600 Kč

Foto: © Trentino Sviluppo S.p.A.

Pětidenní přejezd nalehko krajinou alpských jezírek

Velkolepé bajkování ve čtyřech oblastech východních Dolomit – Val di Fiemme, Val di Fassa, Primiero a Valsugana. Přejezd vede přes dva chráněné přírodní parky Monte Corno a Paneveggio Pale di San Martino. Trasa Dolomity Grand Tour nás v pěti etapách provede těmito oblastmi. Krásu zdejší divoké panenské přírody umocňuje přítomnost desítek malých alpských jezírek, která dala jméno nedalekému horskému hřebenu Lagorai. Příjemnou pauzu s koupáním umožňují jezera Caldonazzo a Levico. Etapy mají tři obtížnosti a klikatí se kolem horských masívů Latemar, Catinaccio a Sella díky nimž nechybí ani pořádné stoupáky na dokonalé prověření fyzičky. Ale ani ti, kdo nemají rádi kopce, o zdejší pohádkové panoramatické výhledy rozhodně nepřijdou. Mohou se totiž nechat do vyšších nadmořských výšek vyvézt lanovkou i s kolem a vyrazit na výlet po vrstevnici.

Program zájezdu

1.–2. Podvečerní odjezd z Brna, ranní příjezd do Levico Terme. Zde začíná první etapa, která nás zavede přes Valsugana Roncegno,Ronchi až do Torcegno a dále směrem k obci Telve. Zde se dostáváme k rozcestí, kde začíná legendární stoupání na Passo Manghen (2.047 m), známé z několika ročníků Girod'Italia. Ze sedla následuje vzrušující sjezd do Cavalese. (↑ 2.000 m ↓ 1.550 m ↔ 62 km)

3. Tato etapa nás povede dokola masivem Latemar a nabídne nám působivá panoramata. Z Cavalese začínáme směrem na Predazzo. Od lyžařského vleku Fiemme-Obereggen zamíříme do Feudopass (2.200 m). Po zdolání kopce Obereggen, dosáhneme k Lago di Carezza, uprostřed borového háje. Na jeho poklidné hladině se odráží vrcholky Rosengarten. Rozhlédneme se také ze sedla Costalunga a odtud už zasloužený downhill do Moeny. (↑ 1500 m ↓ 1.700 m ↔ 48 km)

4. Třetí etapa bude na rozdíl od ostatních okružní. Porozhlédneme se po okolních kopcích Moeny. Uvidíme Pozza di Fassa, vesnici San Nicoló i údolí Val Jumela. Vyšvihneme se do Sela Brunech (2.419 m). Vydechneme při průjezdu planinou Ciampac. Odtud klesneme do města Canazeia Mazzin. Klesneme malebnými vesnicemi Vallongia, Soraga a vrátíme se zpět do Moeny. (↑ 1.650 m ↓ 3.000 m ↔ 52 km)

5. Další den se lanovkou vyhoupneme na vrchol do Le Cune, abychom si užili nádherný, panoramatický výhled na Dolomity del Fassa a Pale di San Martino. Odtud se vydáme z kopce na MalgaBocche. Dáme si Radlera na útulné chatě Baita Segantini. Odtud můžeme z výšky 2.200 m obdivovat skalní stěny Pale di San Martino v plné kráse. Následuje zasloužený sjezd do San Martino di Castrozza.  (↑ 1750 m (bez lanovky); ↑ 900 m (s lanovkou); ↓ 1.560 m ↔ 38 km)

6.–7. Ze San Martino di Castrozza se vydáme úpatím Pale di San Martino. Svezeme se napříč údolím Valle di Primiero. Následně vystoupáme z vesnice Imer vstříc sedlu Passo della Gobbera. Po silničce do Refavaie a dále šotolinou údolím Val Cia, hlouběji do pohoří Lagora. Vystoupáme vzhůru do sedla Passo Cinque Croci (2.018 m). Zde dosyta pokocháme masivem Cimad'Asta plni dojmů klesneme po lesními cestami a cyklostezkami zpět do Levico Terme. Po této etapě se příjemně zničeni vracíme zpět k domovu. (↑ 1.900 m ↓ 2.800 m ↔ 75 km)

Cena zahrnuje

dopravu mikrobusem včetně kol, 4x kemp, polopenzi, 2x využití lanovky, průvodce, pojištění léč. výloh, zákoné pojištění CK, zákonné pojištění CK, jonťák a 5x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol