Aktivní dovolená pro celou rodinu

Florida

Termín: 14.01.2017 - 29.01.2017, 16 dní
Cena od: 77 600 Kč

Foto: CK Kudrna

Aktivní poznávání plné outdoorových aktivit

Florida nejsou jen pláže, tenis, golf a horské dráhy. Vyznáváme-li aktivní dovolenou, číhá tu na nás nejedno překvapení v podobě exotické fauny i flory v řadě skvostných přírodních rezervací i v unikátních národních a státních parcích. Prosluněný stát prozkoumáme na souši, na vodě i pod vodou – tedy na kole, v kanoi i na kajaku, při šnorchlování, na pěších túrách i při procházkách po kulturně historických památkách. Čeká nás bělostný písek na plážích Mexického zálivu i Atlantiku, mangrovové laguny i původní lesy s množstvím exotické fauny, které je právě v období sucha všude dostatek. Budeme potkávat zdánlivě nebezpečné aligátory, skutečně nebezpečné krokodýly, fotogenické želvy, roztomilé pásovce, jelence mangrovové i majestátné kapustňáky a neskutečný počet vodního a brodivého ptactva. Nevynecháme ale ani jiné atraktivní lokality, které k Floridě neodmyslitelně patří – Vesmírné středisko NASA, nejstarší Evropany trvale osídlené místo v USA St. Augustine s pevností San Marcos, či architektonicky vyhlášenou čtvrť Art Deco v Miami. Každý zájezdový den je nabitý nevšedními zážitky, veškeré aktivity a půjčovné za vybavení je již zahrnuto v ceně!

Program zájezdu

1. Po přivítání na letišti v Miami se přesuneme na jih k prvnímu noclehu na dohled hranice NP Everglades.

2.–4. Po prvním floridském probuzení do toho vlétneme hned od prvních minut – tři dny věnujeme poznávání fauny a flory jedinečného NP EVERGLADES , kde budeme v krajině mokřadů, mangrovových lagun a palmových hájů obdivovat především aligátory, krokodýly, želvy a vodní ptactvo. Zavítáme tu postupně do tří odlišných částí NP Everglades (Flamingo, Shark Valley a Everglades City) a také se podívám do sousední přírodní rezervace Big Cypress: místa budeme poznávat na kajaku, na kole i pěšky. Cestou na jihozápadní pobřeží Floridy navštívíme historická zimní sídla Edisona a Forda ve Ft. Myers.

5. Celý den věnujeme toulání po bariérovém ostrově SANIBEL, kde se rozehřejeme při etapě na kole, vyřádíme na kajaku mezi mangrovníky a zklidníme při romantické plavbě na výletní lodi za zapadajícím sluncem do Mexického zálivu.

6.–7. Zajedeme do floridského vnitrozemí, abychom poznali původní divoké lesy ve státních parcích Myakka River a Hillsborough River: projdeme se tu po stezce v korunách stromů i po pěšinách podél řek s bohatou faunou. Avšak ani v tyto dva dny nevynecháme mořské pobřeží: konkrétně sněhově bílé pláže v přímořském parku kolem pevnosti Fort De Soto, kde vyzkoušíme místní cyklistické i kajakářské stezky. A v této oblasti se budeme věnovat i historii: v Tampě prozkoumáme historické centrum Ybor City proslulé především výrobou doutníků a zastavíme se i ve farmářském kraji v osadě MASARYKTOWN, kde, jak říká název, prozkoumáme české stopy. Vrcholem této části zájezdu budou kapustňáci i jiní typičtí zástupci místní fauny v oblasti Homosassa. Třešničkou na dortu bude na závěr prvního týdne grilování u Mexického zálivu při západu slunce.

8.–9. Druhý týden zahájíme u podvodních víl ve Weeki Wachee a poznáme tak i trochu té americké muzikálové kultury. Na východním pobřeží Floridy pak v hlavním městě motosportu na závodním okruhu Nascar v Daytoně poznáme i jinou americkou kulturu – automobilovou – a především pak v Daytona Beach, kde zajedeme autem rovnou na pláž k vlnám Atlantiku.

10. Čeká nás jeden z vrcholů celého zájezdu – na kanoi se poplavíme po líně plynoucí říčce uprostřed bujného porostu pralesa národního polesí OCALA. Fandit a držet palce, abychom se „neudělali“, nám budou želvy i aligátoři (a také supi).

11. Nejsevernějším bodem zájezdu bude nejstarší Evropany trvale osídlené místo v USA St. Augustine, které nám ukáže starou koloniální čtvrť se skanzenem a španělskou pevnost San Marcos z dob dobývání Ameriky evropskými kolonizátory. Zájemci budou mít možnost navštívit i blízkou aligátoří farmu. Cestou na jih se zastavíme u majáku PONCE DE LEON a projedeme ptačí kolonie národního pobřeží Canaveral.

12. Historii dobývání a osidlování Ameriky vystřídá moderní historie dobývání kosmu při celodenní návštěvě Kennedyho vesmírného střediska NASA a Síně slávy astronautů na mysu Canaveral.

13. A do třetice nás čeká místní historie: prohlédneme si skanzen s pevností Fort Christmas z dob indiánských válek 19. století. Podstatnou část dne ale věnujeme návštěvě parku SEA WORLD, nejlepšího (a nejen podle nás) zábavního parku v Orlandu.

14. Čeká nás přesun do MIAMI, kde pěšky i na kole prozkoumáme nejzajímavější architektonické objekty čtvrti Art Deco i pláže v South Beach.

15. Posilníme se čerstvými vitamíny při návštěvě citrusové farmy a vrhneme se se šnorchlem do mořských vln, na kajaku prozkoumáme pobřeží jednoho z ostrovů KEYS, kde se dostaneme i na populární sedmimílový most, který je součástí zdejší nadmořské dálnice.

16. Po poslední snídani nás čeká již jen závěrečný bod zájezdu – transfer na letiště.

 

Cena zahrnuje

15x nocleh v motelu ve dvoulůžkovém pokoji se snídaní, 8x společnou večeři, veškerou společnou dopravu po Floridě klimatizovaným mikrobusem, průvodce, veškeré půjčovné (ve výši cca 20.000 Kč/os.) – 5x kajak, 1x kanoe, 3x kolo, 1x šnorchl, 8x vstupné do památek a muzeí, 1x celodenní vstupné do zábavního parku, 2x plavbu výletní lodí, 23x vstupné do národních a státních parků, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

Letenku v ceně od 20.000 Kč včetně tax, registraci ESTA při letu s přestupem v USA, vstupné do památek a muzeí, fakultativní výlety či aktivity

Nástupní místa

Miami

Poznámka

Veškeré outdoorové aktivity jsou vhodné pro začátečníky i pro pokročilé, nováčkové dostávají školení, není třeba se bát. Aligátoři, kapustňáci a ani želvy na člověka neútočí. Zájezd vedeme v souladu s šetrným přístupem k přírodě, proto některé místní aktivity nepodporujeme (např. vrtulové lodě).

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol