Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kolem Rujány na kole

Termín: 26.07.2016 - 31.07.2016, 6 dní
Cena od: 7 100 Kč

Foto: CK Kudrna

Okružní jízda ostrovem v Baltském moři

Pro některé účastníky zájezd plný vzpomínek – však také v minulosti na největším německém ostrově mnozí z nás trávili letní prázdniny či dovolené obklopeni východoněmeckým světem. Pro některé účastníky zájezd plný objevování krás pobaltské přírody i historie ostrova Rujána. Úplně pro všechny pak etapy plné pohody, zdravého mořského vzduchu i večerních besed se zkušenými cyklocestovateli Lucií a Michalem Jonovými, kteří zájezd průvodcují. A proč na kole? Například proto, že ostrov Rujána nabízí kromě jiných lákadel precizní okružní cyklostezku i spoustu značených vedlejších cyklotras budovaných s německou dokonalostí. Najdeme tu tedy vše, co potřebujeme k aktivní dovolené: moře, pláže, pivečko, kafíčko, klídek i pohodičku.

Program zájezdu

1.–2. Z podvečerního Brna vyrazíme pres Prahu na cestu do severního Německa. Cíl nočního přejezdu bude ještě na pevnině, avšak již na dohled ostrova RUJÁNA. Nasedneme na kola a po prohlídce historického centra hansovního města Stralsund přejedeme po cyklostezce most na Rujánu – po 45 km se opět po mostě dostaneme na ostrůvek Ummanz, kde mezi pobřežními borovicemi zakončíme první ostrovní etapu v místním kempu přímo na pláži.

3. Druhá etapa (↔ 60 km) nabídne po úseku klidnou pobřežní krajinou přejezd přívozem a poté vrchol v podobě bílých strmých útesu v oblasti mysu Arkona. Krásu přírody nám vhodně doplní podzemní vojenské bunkry, majáky a především pak zbytky slovanského hradiště, moderní socha Svantovíta, nedaleká kaple a malebná rybářská vesnička VITT  či megalitické stavby v podobě dolmenu z mladší doby kamenné. Ukolébavkou nám bude příboj burácející 60 m pod námi.

4. Hlavním cílem ( ↔ 50 km) této etapy je nejmenší německý národní park JASMUND , kde si nenecháme ujít pověstné 160 m vysoké útesy Königsstuhl. Cestou zastavíme na zámku Spyker, prohlédneme si přístavní město Sassnitz a noc strávíme v letovisku Prora s proslulou 4,5 km dlouhou rekreační budovou, která po letech devastace a chátrání začíná opět žít.

5. Poslední etapu věnujeme pohodové jízdě pres pláže i pobřežní lesy u populárních letovisek Ostseebad Binz, Sellin a Göhren v jihovýchodní části Rujány. Po této dlouhé etapě se naposledy smočíme v osvěžujících vodách Baltu, naložíme kola do vleku a vydáme se na noční přejezd Německa domu. ( ↔ 50 km)

6. V dopoledních hodinách dorazíme přes Prahu do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 3x ubytování v kempu s kudrnovskou polopenzí, přívoz, průvodce, pojištění léč. výloh a zákonné pojištení CK, 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Březová n.S., Dvůr Králové n. L., Holice, Hradec, Králové Jaroměř, Letovice, Litomyšl, Pardubice, Praha, Svitavy, Trutnov, Vysoké Mýto

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol