Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dánsko – ostrov Fyn, Ærø a Jutsko

Termín: 24.07.2016 - 30.07.2016, 7 dní
Cena od: 7 990 Kč

Foto: CK Nomád

Dánským rájem cyklistů, kde cyklista je hýčkán, trasa je vždy nenáročná a výhledy stojí za to. Romantické cyklostezky po dánských ostrovech, nekonečné pláže, větrné mlýny a pohodová atmosféra ostrova Fyn. Středověké katedrály a impozantní královské paláce v Kodani, rybářské vesničky, zámky a historická města. Starobylé Odense pohádkáře Andersena. Nádherná příroda kopcovité jezernaté oblasti Jutského poloostrova, vyhlídky na jezera, řeky a lesy.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - ostrov Fyn, Egeskov, Odense. Přes Německo do Dánska na ostrov Fyn. Vnitrozemím ostrova na kole z Faaborgu k architektonické perle - vodnímu renesančnímu zámku Egeskov uprostřed jezera s muzeem veteránů a zámeckým parkem. Prohlídka historického centra Odense, kde se narodil pohádkář Hans Christian Andersen.

3.den: Faaborg - Svendborg, ostrov Ærø. Na kole z Faaborgu podél pobřeží směrem na Svendborg s možností odpočinku na plážích. Volitelně výlet s koly trajektem za krásnou přírodou, unikátní atmosférou a větrnými mlýny na ostrov Aero. Na kole po ostrově do malebného městečka Aeroskobing s historickým jádrem a barevnými domky, muzeum lodí v lahvích, centrum ostrova - město Marstal.

4.den: Jutský poloostrov, Himmelbjerget, Julso a Mosso. Autobusem na Jutský poloostrov a do jezernatého kraje u Silkeborgu. Vyhlídka na jezera, řeky a lesy z vrcholku Himmelbjerget. Cyklistika nádhernou přírodou kopcovité oblasti jezer Julso a Mosso a kolem Om Kloster.

5.den: Faaborg - Assens - (Middelfart). Na kole z přístavního Faaborgu a přes Fynské Alpy nad zálivem Helnaes Bugt podél pobřeží a fjordů ostrova Fyn, původními vesničkami a kolem vesnických zámečků do přístavního městečka Assens. Možnost prodloužení trasy podél fjordů do středověkého Middelfart. Volitelně možnost návštěvy dalších ostrovů.

6.-7.den: Ostrov Sjaelland - Kodaň - Žďár n.S. Busem na ostrov Sjaelland. Hlavní město Dánska - Kodaň s radnicí, královským palácem Amalienborg a zámkem Christiansborg. Přístav Nyhavn a Malá mořská víla. Přes Německo zpět do ČR.

Cena zahrnuje

doprava autobusem a mýta, přeprava kol, trajekt z Dánska, polopenze (polní kuchyně), 4x ubytování v kempu (za příplatek ubytování ve 4-lůžkových chatkách), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Cena nezahrnuje

trajekt na ostrov Ærø: cca 250 DKK/os.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.6.2024 - 12 dní
26 940 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.7.2024 - 9 dní
14 900 Kč
 (CK Bondo)

Velká skandinávská pouť na kole

Finsko, Norsko, Švédsko
1.8.2025 - 17 dní
56 940 Kč
 (CK Bondo)

Lofoty na kole

Norsko
6.8.2025 - 12 dní
39 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol