Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kolem Balatonu na kole

Termín: 24.07.2016 - 29.07.2016, 6 dní
Cena od: 4 990 Kč

Foto: CK Nomád

Pohodové cyklovýlety kolem 77 km dlouhého „maďarského moře“. Balaton, zasazený v krásné přírodě, je pro cyklisty přímo ideálním místem s vyspělou infrastrukturou. Hrady a zámky, maďarské vesničky, vinice a sady, výhledy na jezero, termální jezera a jeskyně, pláže, koupání.

Program zájezdu

 

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Balaton. Přes Slovensko autobusem do maďarského městečka Sümeg. Od hradu na kole k buddhistické stúpě v Zalaszántó a přes Tapolcu s jeskyněmi podzemními jezírky k Balatonu.

3.den: Keszthely, Hevíz. Po balatonské cyklostezce do historického Keszthely se zámkem Festetics. Největší termální jezero Evropy: Hevíz, koupání, prohlídka městečka. Vrchaři mohou vystoupat k vrcholkům vyhaslých sopek pohoří Kesthély.

4.den: Veszprém, Tihany. Busem do „města královen“ Veszprému se starobylým hradem na skalním ostrohu nad údolím. Na kole přes lázeňský Balatonfüred na kouzelný poloostrov Tihany s vnitřním jezerem a opatským kostelem či horou ozvěny uprostřed levandulových polí.

5.den: Zalakaros, Kis Balaton. Autobusem do „nejkvětinovějšího města Evropy“ - Zalakarose s termálním aquaparkem, koupání. Na kole podél Malého Balatonu, který je ptačí rezervací a ornitologickým rájem s tisíci ptáky, pozorování života volavek a kormoránů z věží.

6.den: Badacsony - Žďár n. S. Po balatonské cyklostezce k hradu Szigliget a do vinařské oblasti Badacsony, vinné sklepy, odpoledne přes Slovensko domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, zvýšená polopenze (polní kuchyně), 4x ubytování v kempu (2-lůžkové bungalovy u Balatonu za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Náchod, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Bratislava

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)
10 990 Kč 9 590 Kč
 (CK Vlha)

Bukové hory na kole s termály

Maďarsko
27.4.2024 - 5 dní
13 400 Kč
 (CK Cyklotur)

Balaton na kole

Maďarsko
29.8.2024 - 4 dny
8 840 Kč
 (CK Bondo)
16 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol