Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero, hrady, víno a termály na kole

Termín: 11.08.2016 - 14.08.2016, 4 dny
Cena od: 3 990 Kč

Foto: CK Nomád

Zájezd bez nočních přejezdů s pohodovými cyklovýlety v okolí stepního Neziderského jezera (UNESCO) s vysokým počtem slunečných dní, v národních parcích mezi termály, vinicemi, hrady a zámky jsou balzámem na duši. Jedinečné zastoupení rostlin a živočichů v národním parku s 300 druhy hnízdících ptáků. Čeká nás šumící rákosí, krajinný fenomén maďarské pusty a kraj Modré frankovky. Vinné sklípky, maďarská klobása, atmosféra vesniček s původními lidovými stavbami a hlavně odpočinek v termálech.

Program zájezdu

1.den: Žďár n.S. - Neziderské jezero, termály Bük. Autobusem přejedeme do Rakouska k Neziderskému jezeru. Po východním břehu stepního jezera vyrazíme na kole pohodovou cyklostezkou ze surfařského Podersdorfu s majákem. Projedeme kolem pozorovacích věží národního parku Seewinkel, přes Illmitz a přes hranici do Fertöd a dále do místa ubytování.

2.den: Fertöd - termály Bük. Na kole vyjedeme z termálních lázní u Bükfürdö rovinou přes Sopronhorpács s románským kostelem do Lövö. Přes Rojtokmuszaj se zámeckým hotelem do obce Fertöd. Prohlídka parku a skvostného zámku rodu Esterhazyů, nazývaným Maďarské Versailles.

3.den: Neziderské jezero - termály Bük (**Žďár n.S.). Barokní zámek Esterhazyů s nekonečnou lipovou alejí v Nagycenk, lázně Balf, nádherné středověké jádro historického města Šoproň, ochutnávka vín ve sklípku. Zájemci mohou pokračovat po západním břehu jezera pod vinicemi k vinným sklípkům ve Fertörákos s kamennými útvary v bývalém lomu a dále do vinařského městečka čápů - Rust a Mörbisch.

4.den: Bükfürdö - Sárvár - Žďár n.S. Z Bükfürdö rovinou do lázeňského Sárváru - možnost koupání v areálu termálních lázní a bazénů. Arboretum a hrad Nádasdy, který patřil Čachtické paní Alžbětě Bathoryové. Odpoledne busem domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, snídaně, 3x ubytování u areálu termálních lázní v kempu (2-lůžkové pokoje penzionu za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Bratislava

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol