Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferratový kurz pro rodiče s dětmi

Termín: 14.08.2015 - 16.08.2015, 3 dny
Cena od: 4 100 Kč

Foto: Eliška Pastuszková, CK Kudrna

Zajištěné cesty pro nejmenší horolezce

Vaše dítě nenechá v klidu žádný žebřík, žádný kámen, žádná rozhledna? Šplhá po všem možném a ještě vás pobízí, ať jdete s ním? Ideální čas vzít ho na zajištěné cesty (via ferraty) spojující lezení po skalách s turistikou. Rakousko nabízí nesčetně možností, pro první dobrodružství ve vertikále zajedeme do skvělé oblasti Peilstein kousek od Vídně. Kurz je určen aktivním rodičům s aktivními dětmi (min. 7 let). Naučíte se jistit sebe i dítko, ferraty jsou voleny tak, že umožní i začátečníkům z řad rodičů získat základní dovednosti pro pohyb na zajištěných cestách. Ideální však je, pokud dospělák již zkušenosti se skalním terénem má. Nocleh je zajištěn v horské chatě s pěkným okolím a dobrou kuchyní.

Program zájezdu

1. Z Brna se zájemci vyrazíme v pátek odpoledne (16:00 hod.), s ostatními se potkáme na horské chatě Peilsteinhaus v krásné přírodě a přímo v blízkosti skal. Večer ještě zvládneme základní instruktáž i první dětskou hru.

2. Ráno vyrazíme do terénu a v krátké zajištěné cestě Peilstein Klettersteig (A) ( ↔ cca 2 hod., ↕ 120 m) si vyzkoušíme samotné lezení a způsoby jištění dětí. Dobrodružné povahy dětí bude lezení zcela jistě bavit, proto přidáme zajímavou zajištěnou cestu Rudolf-Decker-Steig (B) v soutěsce Steinwandklamm ( ↔ cca 2,5 hod., ↕ 250 m). Početné žebříky a průlez jeskyní okoření výhledy do soutěsky. Odpoledne si zpestříme další akční hrou pro děti.

3. Čeká nás parádní kousek – Mödlinger Klettersteig (B/C) – ferrata pro opravdové malé borce ( ↔ cca 2 hod., ↕ 125 m). Krásné skalní lezení v oblasti Wienerwald zakončíme šiškovou bitvou u zříceniny hradu Mödling. Odpoledne navštívíme unikátní jeskyni Seegrotte, v níž se nachází největší evropské podzemní jezero a vydáme se domů, někteří po vlastní ose a někteří s námi do Brna (příjezd cca v 18:00 hod.)

Cena zahrnuje

2x ubytování se snídaní na stylové horské chatě Peilsteinhaus, průvodce-instruktory, vstupné do soutěsky Steiwaldklamm, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem pro zájemce (za příplatek 1.000 Kč), vstupné do jezerní jeskyně Seegrotte

Nástupní místa

Brno, Peilsteinhaus

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol