Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferraty Solné komory – pro začátečníky

Termín: 06.08.2015 - 09.08.2015, 4 dny
Cena od: 4 800 Kč

Foto: CK Kudrna

Za horskými zážitky v zrcadle třpytivých jezer

Tyrkysově průzračná jezera, v nichž se zrcadlí okolní vrcholy v čele s impozantním Dachsteinem dělají ze Solné komory jeden z nejmalebnějších koutů Rakouska. Pro vyznavače vertikálních zážitků je to hotový ráj s bohatou nabídkou via ferrat, z nichž si okolní líbezná panoramata vychutnáte nejlépe. Skupiny max. 20 osob vedou 3 průvodci, což zaručuje skutečně individuální přístup. K tomu pohodové zázemí v příjemném hostelu a obrázek akčního prodlouženého víkendu je hotový. V ceně zájezdu je snídaně formou bohatých švédských stolů a za výhodný příplatek 12 EUR / celý pobyt si můžete dopřát i večeře o třech chodech. Z pestré palety místních ferrat jsme vybrali ty nejjednoduší, které zvládnou díky individuálnímu přístupu našich instruktorů i úplní začátečníci. Každý den zvolíme 1-2 ferraty lehčí obtížnosti (B/C-C), kde si vyzkoušíme všechny lezecké prvky i lanový most a výlet završíme vyhlášenou ferratou Drachenwand k vrcholovému kříži nad okolní jezernatou krajinu. V ceně zájezdu je i lanovka v ceně 20 EUR, kterou si usnadníme přístup k jedné z ferrat.

Program zájezdu

1.–2. Čtvrteční pozdně večerní odjezd z Brna (přes České Budějovice) do rakouské Solné komory. Ráno věnujeme instruktáži a ukážeme si na cvičné zajištěné cestě Brustwand Klettersteig (C) ( ↔ cca 1 hod., ↕ 50 m) zásady jistého a bezpečného pohybu na ferratách. Odpoledne přidáme ještě cestu Katrin Klettersteig (B/C) ( ↔ cca 2,5 hod., ↕ 150 m), která nás zavede k vrcholovému kříži vrcholu Katrin (1.542 m) s krásnými rozhledy po jezerní krajině. Nástup k ferratě a poté i sestup si zjednodušíme využitím lanovky, která je v ceně zájezdu.

3. Vydáme se zajištěnou cestou Schmied Klettersteig (C) (↔ cca  3,5 hod., ↕ 250 m) v gosauském údolí. Druhou část dne strávíme doslova nad jezerem Gosau, nad nímž vede krátká, ale o to více vzrušující a hravá ferrata Laserer Alpin Klettersteig (C) (↔ cca  1,5 hod., ↕ 60 m) s parádním lanovým mostem. Večer doplníme dalšími informacemi o bezpečném pohybu v horách a projekcí fotek.

4. Na závěr nás čeká další perlička – oblíbená ferrata Drachenwand Klettersteig (C) (↔ cca  4,5 hod., ↕ 400 m) s lanovým mostkem a relaxační lavičkou visutou nad údolí. Výstup po „dračím hřbetu“ korunujeme výhledem od vrcholového kříže Drachensteinu (1.060 m). Večerní příjezd do Českých Budějovic a Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování v hostelu se snídaní, zpáteční lanovku k ferratě Katrin Klettersteig (19,50 EUR), průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol