Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferraty Solné komory – pro pokročilejší

Termín: 23.07.2015 - 26.07.2015, 4 dny
Cena od: 4 800 Kč

Foto: Jakub Cejpek, CK Kudrna

Za horskými zážitky v zrcadle třpytivých jezer

Tyrkysově průzračná jezera, v nichž se zrcadlí okolní vrcholy v čele s impozantním Dachsteinem dělají ze Solné komory jeden z nejmalebnějších koutů Rakouska. Pro vyznavače vertikálních zážitků je to hotový ráj s bohatou nabídkou via ferrat, z nichž si okolní líbezná panoramata vychutnáte nejlépe. Skupiny max. 20 osob vedou 3 průvodci, což zaručuje skutečně individuální přístup. K tomu pohodové zázemí v příjemném hostelu a obrázek akčního prodlouženého víkendu je hotový. V ceně zájezdu je snídaně formou bohatých švédských stolů a za výhodný příplatek 12 EUR / celý pobyt si můžete dopřát i večeře o třech chodech. Z pestré palety místních ferrat jsme vybrali ty nejvybroušenější, spíše „zážitkové" cesty - tedy ty kratší, se žebříky, visutými lávkami, lanovými mosty a podobnými atrakcemi. Při „rozumné" obtížnosti (C-C/D) a velmi krátkých nástupech bez zbytečných dupáků pod ferratu nabídnou skvělé zážitky. Velké převýšení k nedělní ferratě zdoláme lanovkou (16 EUR), která je u nás v ceně zájezdu.

Program zájezdu

1.–2. Čtvrteční pozdně večerní odjezd z Brna (přes České Budějovice) do rakouské Solné komory. Ráno se „rozbruslíme“ na krátké ferratě Leadership (C) ( ↔ cca 3 hod., ↕ 150 m) nabízející první porci výhledů na Dachstein a celé hallstattské okolí. Odpoledne nás čeká ještě jedna podobná zajištěná cesta Mein Land-Dein Land (C) ( ↔ cca 1 hod., ↔ 200 m, ↕ 60 m) s jeskyní a několika lanovými mosty. Jako bonus si dáme krátký vzdušný výšvih ferrátkou Ewige-Wand (C/D) ( ↔ 20 min., ↕ 40 m).

3. Výstup ferratou Echernwand (C/D)  ( ↔ 3 hod., ↕ 290 m) s visutým vyhlídkovým žebříkem a výhledy na městečko HALLSTATT  a přilehlé jezero. Kdo si odpustí prohlídku solných dolů, čeká ho odpoledne krátká vzrušující ferrata Laserer (C) ( ↔ 1 hod., 60 m) s adrenalinovým lanovým mostem přímo nad hladinou jezera Gosau.

4. Výstup ke kříži na vrcholu Alberfeldkogel (1.708 m) si zpříjemníme lanovkou (v ceně zájezdu) a okořeníme ferratou HTL Wels klettersteig (C) ( ↔ 1 hod., ↕ 140  m) k vrcholovému kříži a zasloužené porci výhledů. Večerní příjezd do Českých Budějovic a Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování v hostelu se snídaní, lanovku k ferratě HTL Wels (16 EUR), průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol