Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ferratový kurz – Raxalpe

Termín: 04.09.2015 - 06.09.2015, 3 dny
Cena od: 2 900 Kč

Foto: CK Kudrna

Intenzivní kurz lezení po via ferratách

Rádi byste zažili pocity horolezců? To vzrušení, trochu adrenalinu a zároveň vrcholovou euforii? Nebo prostě milujete horskou turistiku a rádi byste zkusili náročnější výstupy na vrchol? V našem kurzu se v přátelském kolektivu pod individuálním dohledem zkušených instruktorů naučíte všechno, co by se vám k bezpečnému provozování tohoto sportu mohlo hodit. Kurz zahájíme dvěma kratšími ferratami, kde si vše vyzkoušíte a v neděli si již troufneme na pořádný horský výstup. A to vše jen kousek od Vídně - v nádherném prostředí Raxalpe a Hohe Wandu. Nocujeme v příjemném hostelu (snídaně v ceně, večeře pro zájemce v blízké restauraci), kde máme dokonalé zázemí i k teorii zdolávání ferrat. Kromě vlastní dopravy nabízíme i možnost společné dopravy mikrobusem za příplatek.

Program zájezdu

1. - 2. Odjezd v pátek v 17:00 hod. z Brna. Ještě večer stihneme základní instruktáž, abyste si hned ráno vše vyzkoušeli v první krátké ferratě střední obtížnosti (C) ( ↔ 30 min., ↕ 60 m). Koho to chytne, zdolá pak také ferratu k hradbám "Tureckého hradu" (C-D) ( ↔ 1 hod., ↕ 80 m). Večer pak u "daťáku" zopakujeme vše o postupu na ferratách a promítneme i fotky pro inspiraci na další ferratové výlety v celých Alpách.

3. Hodnotnou ferratou Haidsteig (C/D) vystoupáme k vrcholovému kříži na náhorní plošině Raxů (1.783 m) ( ↔ 3 hod., ↕ 420 m). Pěší návrat k autu si zájemci mohou zkrátit lanovkou. Poté se již plni nových zážitků rozjedeme do svých domovů, kam se vrátíme v neděli večer.

Cena zahrnuje

2x nocleh v hostelu se snídaní, průvodce-instruktory, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem z Brna (za příplatek 1.200 Kč)

Nástupní místa

Brno, Wiener Neustadt

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol