Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dunajská cyklostezka - penzion

Termín: 06.05.2015 - 10.05.2015, 5 dní
Cena od: 7 600 Kč

Foto: Österreich Werbung, CK Kudrna

Podél největšího evropského veletoku

Pohodový odpočinkový skorotýden v malebném rakouském kraji v okolí majestátního Dunaje. Kudrnovská klasika určená převážně milovníkům nenáročného poježdění, historie a památek. Užijeme si pestré bicyklování výše či níže nad údolím řeky s nádhernými kostely, starobylými kláštery a zámky. Kopce nám však během našich toulek těžkou hlavu či nohy dělat nebudou. Na Dunajské cyklostezce nás žádné větší stoupání nepřekvapí, budeme spíše plynout s proudem Dunaje a kochat se malebnými rakouskými městečky a rozmanitou krajinou podél evropského veletoku. Denně ujedeme průměrně 50–60 km po perfektních rakouských cyklostezkách, zájezd je tedy vhodný i pro rodiny s dětmi. Pokud však budete mít energie nazbyt, skýtá okolí Dunaje nádherná zákoutí i pro náročnější cyklisty. Jako doplňkovou aktivitu můžete přibalit i inlinové brusle.

V těchto mimoprázdninových termínech se opět můžete těšit na ubytování pod střechou s lahodnou místní polopenzí. Pokoje v penzionech jsou standardně 2 – 4 lůžkové. Za příplatek 150 Kč/osoba je možné dvoulůžkový pokoj rezervovat. V případě zájmu dlouho neotálejte, jejich počet je omezený. 

Program zájezdu

1. Ve středu v 00:00 odjezd z Brna do Českých Budějovic (středa 03:00), dále do Rakouska a Německa. Na kola nasedneme v historickém bavorském PASOVĚ, zvaném také městem „tří řek“ na soutoku Dunaje, Innu a Ilzu. Cyklostezka nás dále povede přes přehradu Jochenstein i krásnými meandry Dunaje do SCHLÖGENSKÉ SMYČKY , kde poprvé přenocujeme v rakouských peřinách ( ↔ 55 km).

2. Budeme dále šněrovat meandry Dunaje a přes sympatická městečka Aschach a Ottensheim dojedeme až do historického LINZE, v jehož historickém centru přenocujeme ( ↔ 50 km).

3. Další etapa nás povede kolem Mauthausenu – krásné tržní obce nechvalně proslulé existencí koncentračního tábora. Rázovitým rakouským venkovem si to budeme šněrovat k jezerům ukrytým v lužních lesích u Mettensdorfu a do Mitterkirchenu s keltským městečkem Keltendorf ( ↔ 65 km).

4. Navštívíme malebné městečko Grein, historický Ybbs a nezapomenutelný MELK s tisíciletým benediktinským klášterem v barokním slohu, který se vypíná na vysokém ostrohu nad Dunajem ( ↔ 65 km).

5. Cykloputování úchvatnou vinařskou krajinou WACHAU  přes malebné vinařské městečko DÜRNSTEIN až do historické KREMŽE, kde naložíme kola do vleku a vyrazíme na cestu k domovu ( ↔ 45 km). Do Brna se vrátíme v neděli podvečer.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, ubytování 3x v penzionu a 1x v mládežnické ubytovně, místní polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol