Aktivní dovolená pro celou rodinu

Enžská cyklostezka

Termín: 07.05.2015 - 10.05.2015, 4 dny
Cena od: 6 100 Kč

Foto: CK Rubikon

Alpskými údolími od Dachsteinu k Dunaji

Cyklistika lyžařským rájem v okolí Ramsau a Schladmingu při úpatí Dachsteinu. Nesmírně přitažlivé údolí řeky Enns má mnoho podob, tu uzká stezka s příjemým spádem, tu širší údolí s alpskými štíty vůkol, od Dachsteinu do národního parku vápencových Alp, také podél zrušené železnice. Enže patří právem mezi nejpůsobivější cyklostezky v nabídce, výhodou je i krátký dojezd domů po závěrečné etapě.

Program zájezdu

1. den: Odpolední odjezd z Čech s cílem pohodového dojedu do hotelu, večeře, nocleh. Vítá nás spolková země Salzbursko, na místo ubytování to máme z Prahy 360 km. Kdo bude chtít být ještě i tento den v práci, má příležitost. Žádné noční cestování, na kolo půjdeme druhý den pěkně odpočatí a dalším bonusem je i povědomí o tom, do kterého hotelu je třeba na kole zpět dorazit.

2. den: Po snídaní odjezd na start etapy. Trasa nás povede v údolí řeky přes malebné vesničky - zpočátku po asfaltce, místy po lesní cestě, vždy však výrazně z kopce do lyžařského střediska Flachau. Zde okoukneme nadživotní sochu "Herminátora" - rodáka a slavného lyžaře Hermanna Maiera. Poté se rozjedeme směrem na Radstadt, kde se rozhodně vyplatí zastavit a obhlédnout městečko, zejména jeho opevnění. Ve Schladmingu si dáme polední siestu, zdatnější cyklisté se mohou v Radstadtu vydat směrem na Ramsau, známé středisko sportu, kde je stezka povede po hřebínku s nádhernými výhledy na masiv Dachsteinu, poté sjezdem do Weissenbachu, kde se napojuje na původní variantu. Rovinatým terénem s pěknými výhledy na okolní vrcholy došlapeme zpět do hotelu. Večer či další den ráno je tu navíc možnost vycházky do romantické soutěsky vzdálené cca 0,5 km. Délka celé první etapy cca 100 km, z kterých je prvních 18 km opravdu sjezdových a další vedou rovinatým terénem, není třeba se bát, celý den skýtá dostatek prostoru etapu zvládnout. Kdo by si přesto přál výpomoc autobusu, žádný problém. Může se popovézt kousek, či až do hotelu a využít třeba stezku v okolí pro in-line relax.

3. den: Zrána pokračujeme údolím Enže do městečka Admont s architektonickým skvostem v podobě barokního benediktýnského kláštera. Terénově nás čekají pohodové úzké asfaltky a šotolinové cesty podél řeky. Po duševním občerstvení ještě pár kilometrů při řece a již odbočujeme do ztraceného údolí Ennských Alp. Dva výšlapy na trase k dnešnímu ubytování nás neminou, ovšem spravedlivě přichází i sjezdy za odměnu. Celkově dnes cca 55 km.

4. den: Projedeme městečko St. Gallen směrem na horskou vesnici Unterlaussa, vstupní bránu NP Kalkalpen. Následují 4 závěrečné kilometry stoupání na vyhlídku, ovšem následujících 26 km sjezdu by stálo i za větší námahu. Stezka klesá romantickým údolím potoka Reichramingerbach (není vhodné pro silniční kola - šotolinka, tunýlky, vodopády atd.). Jízda podél skla, tunýlky, pro otužilce koupání v průhledných tůních. Etapa končí v Reichramingu, naložíme kola i sebe a vydáme se směrem k českých hranicím. Délka cyklistické etapy cca 45 km, středně obtížná, závěrečný úsek tunely nám však námahu násobně vynahradí! 315 km do Prahy předznamenává pohodový návrat.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu a penzionu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - lze přiobjednat (132 Kč celkem za komplexní cestovní pojištění = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.)

Příplatek za jednolůžkový pokoj.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol