Aktivní dovolená pro celou rodinu

Lázeňský cyklovíkend

Termín: 01.05.2015 - 03.05.2015, 3 dny
Cena od: 4 500 Kč

Foto: CK Rubikon

Vinice a víno, stepní rezervace, lázně každý den

Nemáte rádi noční ani dlouhé přejezdy? Potom je váš výběr správný. V pohraniční oblasti Maďarska a Rakouska se nachází jediné nefalšované stepní jezero v Evropě. Díky úžasné síti cyklostezek s naprosto nenáročným terénem si prohlédneme část maďarskou i rakouskou, ochutnáme úrodu místních vinic, vykoupeme se v maďarských termálech a nakoukneme do historie grófskeho rodu Esterházy. Navíc žádné stěhování - bydlet budeme na jednom místě a do lázní to budeme mít pár kroků. V jarním termínu jsou k dispozici apartmány s kuchyňkou a vstup do termálů zcela zdarma! V podzimním termínu je pro změnu v ceně ubytování zahrnuta snídaně. Podrobný itinerář uvádíme níže, nezapomeňte prosím, že každou z fotografií lze rozkliknout do detailního zobrazení.

Program zájezdu

1. den: Brzký ranní odjezd z Prahy, příjezd od Hegykö, ubytování. První kilometry na kole po nově upravené maďarské části cyklostezky s perfektním povrchem, zámek Fertöd aneb maďarské Versailles. Úvodní trasa cca 30 km. Za odměnu termální koupel. Pro necyklisty možnost lázní celý den, dnes, zítra i pozítří, v jarním termínu je vstup je neomezený a zdarma, v podzimním termínu pak v rámci individuálního vstupného (cca 130 Kč/dospělý).

2. den: Autobusem se přesuneme do rakouského městečka Podersdorf am See, u nezaměnitelného majáku ukousneme první dnešní kilometry na kole. A půjde o velmi výjimečný den! Strávíme ho na východním břehu jezera, cestou skrze NP Seewinkel. Stezkou mezi pozorovacími věžemi, stády polodivokých koní, ptačími hnízdišti, lokalitou vodních buvolů a jarní přírodou obecně. Na podzim v Podersdorfu také nelze minout dýně, které jsou všude kolem. Vždyť přišel jejich čas! Ostatně dýňový olej patří mezi typické suvenýry, které ocení nejedna hospodyňka. Síť cyklostezek je opravdu pestrá, lze najezdit tolik kilometrů, kolik vám bude milé. V základní etapě cca 50 km nenáročným leč zajímavým terénem s částečně nezpevněnými trasami. Návrat z cykloetapy je zcela svobodný, poté si lze užít opět příjemný relax v bazéncích s termální vodou. Pro necyklisty naprosto volný den, který lze využít buď k celodenní relaxaci v termálu anebo i k výletu autobusem k majáku do Podersdorfu společně se skupinou cyklistů. Autobus se bude do Hegykö vracet dle dohody, kromě odvozu cyklistů není důvod setrvávat na trase.

3. den: Dnešní den strávíme na stezkách západního břehu. Po maďarské části s možnou zajížďkou do cukrárny v Šoproni se svezeme přírodním úsekem do Rakouska, prolédneme si městečko Mörbisch, známé svými operetními festivaly a putování zakončíme ve městě čápů v Rustu. Etapa v základu 35 km. I dnes nás může provázet dobré víno a příznivé ceny. Necyklisté mohou dopoledne trávit opětovným lenošením v lázních. Odpolední nakládka, cesta domů, pohodový večerní příjezd do Prahy.

Cena zahrnuje

Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Ubytování v jarním termínu - velké vybavené apartmány s kuchyňkou pro 6 osob, obsazujeme pouze 4 osobami, dvoulůžkové ložnice, 200 m od termálních lázní. Vždy 2 ložnice mají společný obývací pokoj, kuchyňku, toaletu, koupelnu, balkon. Prostor obývacího pokoje neobsazujeme. Zároveň je k dispozici neomezený vstup do lázní (běžný vstup 130 Kč/os.). Fakultativně lze zakoupit snídani přímo v lázních, cena cca 100 Kč/os., netřeba objednávat dopředu.

Ubytování v podzimním termínu - příjemný rodinný penzion, dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, v ceně ubytování je snídaně. V tomto termínu není vstup do lázní součástí ceny. 400 m od lázní.

Cena nezahrnuje

Stravu v jarním termínu, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, sturmové pauzy,...). V podzimním termínu jsou snídaně součástí naší ceny!

Cestovní pojištění - lze přiobjednat (99 Kč celkem za komplexní cestovní pojištění = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.)

Příplatek za jednolůžkový pokoj 600 Kč/os./2 noci.

Nástupní místa

Praha, Jihlava, Brno, Bratislava

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol