Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dráva a jezera Korutan na kole

Termín: 16.09.2015 - 20.09.2015, 5 dní
Cena od: 8 690 Kč

Průzračná jezera Korutan pod horskými masívy jsou jistě nejkrásnější možnou kulisou nenáročné cyklistiky podél řeky Drávy v kraji bublajících termálních pramenů, dávných tradic a starobylých hradů, lázeňských měst s historickými domy a především odpočinku, relaxace a báječného koupání.

Program zájezdu

1.den: Žďár n.S. - Ossiacher See, Faaker See. Ráno autobusem do Rakouska a ke křišťálově čistému Ossiacher See, možnost koupání. Na kole k obrovitému hradu Landskron na skalním ostrohu s terasami s panoramatickými vyhlídkami. Přehlídky dravých ptáků a Affenberg - procházka územím opic - makaků žijících ve volné přírodě bez plotů. Kolem kostelíku v Maria Gail až k tyrkysovému jezeru Faaker See s teplou, pitnou vodou.

2.den: Villach, Velden, Keutschachersee, Wörthersee, Klagenfurt. Lázeňské město Villach s historickými budovami, kostelem a lázněmi. Na kole do Velden s renesančním zámkem a k jezeru Keutschachersee. Vyhlídky z nejkrásnější rozhledny Pyramidenkogel na okouzlující hory, jezera a údolí v Korutanech. Možnost koupání ve Wörthersee s vodou, která má kvalitu pitné vody a je teplá až 35°C, díky horkým pramenům. Na kole do jihoevropskou atmosférou vonícího Klagenfurtu: historická část města, měšťanské domy, kostely, renesanční palác, největší vnitrozemská plovárna Evropy a park modelů stovek staveb - Minimundus.

3.den: Weissensee, Spittal, Millstätter See. Busem do Paternion se zámkem. Výjezd na kole k ledovcovému jezeru Weissensee s průzračnou vodou a dále do Spittalu s historickým centrem a romantickým zámkem Porcia - nejhezčím renesančním zámkem v Korutanech. Podél říčky Lieser do Seebodenu na břehu jednoho z nejkrásnějších korutanských jezer - Millstätter See v ohromující kulise hor. Millstatt s rozsáhlým benediktýnským klášterem z 11.století s dvojicí románských věží a nádherným vstupním portálem.

4.-5.den: Faaker See, Rosental, Ferlach, Wörthersee - Žďár n.S. Kolem malebného jezera Faaker See k romantické zřícenině hradu Finkenstein s divadelní arénou. Přes Föderlach na kole podél řeky do Rosegg se ZOO a zámkem s přírodním labyrintem z živých plotů. Krásné výhledy na vrcholky Karavanek v jejichž stínu leží jedinečné údolí Rosental, tvarované řekou Drávou. Kolem kostelíků Sv. Jakuba a Maria Elend do Ferlachu který je staletí proslulý výrobou kvalitních loveckých zbraní. Lovecké muzeum se zdobenými zbraněmi a vyřezávanými trofejemi. Festival vína ve Velden. Závěrečné koupání v jezeře Wörthersee a odjezd domů. Návrat do ČR večer.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 4x ubytování v penzionu s polopenzí (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím, povlečení v ceně), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol