Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bodamské jezero, Silvretta a Rýnské vodopády

Termín: 12.07.2015 - 18.07.2015, 7 dní
Cena od: 9 500 Kč8 590 Kč

Rýnské vodopády
Rýnské vodopády
Foto: CK Victoria

Hvězdicová cykloturistika třemi státy - kolem "Švábského" moře, řeky Rýn, úžasným pohořím Silvretta, údolím Montafon a pahorkatinou Bregenzerwald.

Program zájezdu

1. den: 1. den: Odjezd z Brna ve 21 hod., noční průjezd Rakouskem.

2. den: Příjezd do Konstanz. Prohlídka historické Kostnice (Husův dům, Koncil, socha Impéria, katedrála Münster, radnice…). Na kole po švýcarském jižním břehu Bodamského jezera přes Kreuzlingen, Romanshorn, historický Arbon a Rorschach do rakouského města Bregenz. Ubytování. (Na kole 23–80 km.)

3. den: Velká kabinová lanovka nás vyveze i s koly na vrchol Pfänder (1.064 m n. m.), projedeme zvlněný Bregenzerwald s krásnými výhledy na švýcarské a rakouské velikány a se zastávkou u horské salaše (ochutnávka domácího mléka a sýrů). Jednou z několika tras sjedeme k Bodamskému jezeru s možností zajížďky do přírodní rezervace delty Rýna. (Na kole 10–60 km, možnost i více.) Po večeři výlet autobusem do ostrovního města Lindau.

4. den: Autobusem přejezd do městečka Partenen. Na kole můžeme vyjet do rakousko-švýcarského pohoří Silvretta. Zde lze absolvovat okruh po asfaltových silničkách v jedinečném vysokohorském prostředí kolem přečerpávacích přehrad (Bielerhöhe 2.030 m n.m.). Sjezd zpátky do Partenen. Údolím Montafon se zastávkou v místní sýrárně, dále přes Bludenz (návštěva podnikové prodejny místní světoznámé čokoládovny) do historického Feldkirchu – hrad a pěkné centrum. (Na kole okruh v Silvrettě 40 km nebo údolím Montafon 62 km.) Návrat busem do Bregenz.

5. den: Autobusem k Rýnským vodopádům (prohlídka). Cykloturistika kolem řeky Rýn, historická města Schaffhausen a Stein am Rhein – krásné centrum s hrázděnými domy. Příjezd do Kostnice, možnost návštěvy klášterního „zeleninového“ ostrova Reichenau. (Na kole různé varianty od 35 do 85 km.) Návrat busem do místa ubytování.

6. den: Ukončení ubytování, na kole po německé severní straně jezera přes ostrovní město Lindau, město výroby (+ muzeum) vzducholodí Friedrichshafen, historický Meersburg,
přívozem do Konstanz. Odpoledne možnost návštěvy termálního aquaparku s výhledem na jezero či přírodního koupaliště nebo lze na kole zajet na květinový ostrov Mainau. (Na kole 60 km, alternativně lze zkrátit i prodloužit.) Večer odjezd do ČR.

7. den: Návrat do Brna v ranních hodinách.

Náročnost: Kolem jezera, v údolí Rýna a Montafon rovinatý terén. Volitelné délka tras s podporou autobusu. Bregenzerwald zvlěný terén s volitelnou náročností a typem povrchu. Okruh pohořím Silvretta je bez podpory autobusu, musí se počítat s delšími stoupáními, za odměnu nás poté čekají dlouhé sjezdy. Stezky kolem Bodamského jezera i řeky Rýn jsou vhodné i pro in-line bruslaře. 

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh s polopenzí v mládežnickém hotelu JUFA u Bodamského jezera
  • dopravu lux. busem z Brna
  • přepravu jízdních kol v cyklovleku
  • služby sportovního instruktora CK, infomateriál
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupné v rámci fakultativního programu
  • květinový ostrov Mainau 18 €/os., skupinové 14,40 €/os.
  • lanovka Pfänder 6,50 €/os.
  • trajekt Meersburg 5,50 €/os. s jízdním kolem.
  • trajekt Romanshorn–Friedrichshafen 15 €/os. s jízdním kolem
  • let vzducholodí z Friedrichshafenu 300 €/os.
  • Rýnské vodopády – vstupné 5,50 €/os., lodičky cca 6-10 €/os.
  • termály Konstanz od 8 €/os. (dle délky pobytu)

Nástupní místa

Brno, další nástupní místa za příplatek

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol