Aktivní dovolená pro celou rodinu

Pohodová turistika v rakouských Alpách

Termín: 03.07.2015 - 06.07.2015, 4 dny
Cena od: 5 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Semmering - Hirschenkogel - Sonnwendstein - Raxseilbahn - Otto-Schutzhaus - Neue Seehütte - Schneeberg - Mariazell - Erlaufsee - Gemeindealpe...

Program zájezdu

1. den:
Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Příjezd do turistického a lyžařského střediska SEMMERING proslaveného první horskou železnice v Evropě, která si zde razí cestu 15 tunely a 16 majestátnými viadukty. Výjezd lanovkou na HIRSCHENKOGEL (1 340 m), kde začíná pohodová turistická stezka vedoucí přes Erzkogel na SONNWENDSTEIN (1 523 m) - místo s překrásným rozhledem. Odpočinek na chatě Pollereshütte. Návrat k horní stanici lanovky druhou cestou, případně pěší sestup na parkoviště. Ubytování.

2. den:
Jízda RAXSEILBAHN, první visutou kabinovou lanovkou v Rakousku. Nenáročná okružní túra po vápencové náhorní plošině ohraničené strmými skalními srázy přes chaty OTTO-SCHUTZHAUS (1 642 m) a NEUE SEEHÜTTE (1 643 m) s pestrou paletou alpské flóry a úžasnými výhledy na malebné pomezí Horních Rakous a Štýrska (celkem cca 4,5 hod. s možností individuálního prodloužení). Návrat na ubytování.

3. den:
Přejezd autokarem do Puchbergu ležícího ve stínu pohoří SCHNEEBERG. Vyhlídková jízda zubačkou na horské plato (1 800 m), východisko široké škály turistických tras s panoramatem hory Klosterwappen (2 075 m) - nejvýchodnější alpské dvoutisícovky a nejvyšší hory Dolního Rakouska, která je jedním z nejoblíbenějších víkendových cílů obyvatel rakouské metropole. Návrat na ubytování.

4. den:
Turistika v romantické oblasti štýrského MARIAZELLU, nejvýznamnějšího poutního místa země s monumentální mariánskou svatyní schraňující sošku Panny Marie ze 13. stol. Pěší výlet podél okouzlujícího jezera ERLAUFSEE (fakultativně zapůjčení lodiček nebo koupání.), rozprostírajícího se na úpatí hory GEMEINDEALPE (1 626 m) - možnost výjezdu lanovkou na vrchol a úplného nebo částečného sestupu k jezeru. Příjezd ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet)
  • 3x ubytování v hotelu Alpenhof***+ s výhledem na podhůří Alp (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, SAT-TV a vlastním sociálním zařízením; v ceně zájezdu je využívání krytého hotelového bazénu)
  • 3x bohatou polopenzi (bufet)
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena zahrnuje

  • cestovní pojištění
  • doporučená částka na lanovky: cca 70 €

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol