Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dunajská cyklostezka

Termín: 28.08.2014 - 31.08.2014, 4 dny
Cena od: 4 200 Kč

Foto: CK Vlha

Dunajská stezka je nejznámější a nejstarší rakouská cyklostezka. Nejoblíbenější úsek z Pasova do Vídně je dlouhý zhruba 327 km. Naši 4-denní cyklistickou cestu zahájíme v bavorském Pasově, projedeme kolem největšího dunajského meandru, tzv. Schlögenské smyčky přes hlavní město Horního Rakouska Linz, až do Kremsu. Celá trasa tohoto cyklozájezdu kopíruje evropský veletok Dunaj a jízda probíhá téměř po rovině. Milovníci přírody a historie ocení kulturní krajinu kolem Dunaje, klášter Melk, vinice v údolí Wachau přírodní a kulturní památka UNESCO, historický Dürnstein a Krems. K dobré pohodě přispějí ochutnávky místních specialit a vyhlášených bílých vín (zvláště Veltlínu a Ryzlinku) v mnoha hospůdkách, které jsou zařízené hlavně pro cyklisty.

Program zájezdu

1. den:
Odjezd z ČR po půlnoci, ranní dojezd do bavorského města Pasov. Pasov se často nazývá městem "tří řek" - Dunaje, Innu a Ilzu. Krásný barokní vzhled města s věžemi, náměstími, mosty a příjemnými uličkami, vytvořili italští mistři. Je významným univerzitním městem. Po prohlídce města nasedneme na kola a pokračujeme přes Obernzell se zámkem pasovských biskupů a malebnou krajinou až do tzv. Schlögenské smyčky (meandr Dunaje). Pěšky můžeme vystoupat pro krásné záběry na vyhlídku nad Dunajem (cca 2 km). Dojezd do kempu, ubytování. Cca 50 km.

2. den:
Z kempu projíždíme úsekem, kde Dunaj protéká hlubokým lesnatým údolím až do Aschachu a odtud přes Ottensheim do Linze - hlavního města spolkové země Horní Rakousko. Zde si prohlédneme Hauptplatz se sloupem Nejsvětější Trojice a z moderní architektury si nenecháme ujít jedinečné "muzeum budoucnosti" Ars Electronica. Odtud pokračujeme do Mathausenu s jeho nechvalně proslulým koncentračním táborem a dále do kempu na břehu Dunaje. Cca 55 - 90 km (autobus bude čekat v Linzi na ty, kteří nechtějí absolvovat celou etapu)

3. den:
Z kempu stále podél Dunaje do historického města  Grein který je jednou z nejhezčích zastávek na dunajské cyklostezce. Pyšní se nejstarším rokokovým divadlem v Rakousku a krásným zámkem. Díky důmyslným protipovodňovým bariéram vyšel z posledních ničivých záplav bez poškození. Dále pokračujeme do městečka Ybbs s muzeem historických "velocipedů". Budeme obdivovat poutní místo Maria Taferl na kopci nad Dunajem - které si zdatní z nás mohou zařadit jako přídavek etapy a z kterého se otevře výhled na údolí Dunaje až do Melku (nejznámějšího kláštera Rakouska). Další zastávkou nám bude historický Melk se svým velkolepým barokním klášterem. A odsud již nemáme daleko do našeho místa ubytování - v kempu s výhledem na krásný zámek Schönbühel.  (Cca 55 - 90 km. Autobus bude přistaven u města Ybbs)

4. den:
Nejkrásnější částí dunajské stezky údolím Wachau přes vinařská městečka Spitz s gotickým farním kostelem, Weissekirchen, do nejkrásnějšího městečka údolí Wachau Dürnsteinu, kde byl údajně vězněn anglický král Richard Lvi srdce. Odtud máme již jen pár kilometrů do nejstaršího města Dolního Rakouska Kremsu. Zde zakončíme naše putování kolem Dunaje. Cca 45 km. Odjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Náročnost

Profil trasy dunajské stezky je převážně rovinatý, zpestřením jsou výjezdy na vyhlídková místa nad Dunajem. Zájezd je vhodný pro každého, kdo rád jezdí na kole, včetně rodin s dětmi, které jsou zvyklé jezdit na celodenní výlety nebo pro rodiče, kteří si své malé ratolesti odvezou v cyklosedačkách nebo vozících.

Vhodné pro všechny typy kol.

Ubytování

3 noci ve vlastních stanech v kempech u Dunaje, pro zájemce je možné zajistit ubytování "pod střechou"

Stravování

Polopenze – bohatá snídaně (různé druhy pomazánek, uzeniny, sýry, obil. kaše, pečivo, káva, čaj)

Večeře – polévka + hlavní jídlo, káva, čaj.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem a přeprava kol v cyklovleku, 2 x nocleh v kempu ve vlastním stanu, polopenze CK, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Vstupy do kulturních památek, přívozy, pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK - pojištění) a vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
18.9.2024 - 1 den
9 800 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol